GREEN MAKE OVER AFLEVERING #4 EINDHOVEN

beheerderAfleveringen

GEZIEN IN GREEN MAKE OVER AFLEVERING 4
GREEN MAKE OVER TIPS & TOOLS

PRAKTISCHE TIPS EN TOOLS AFLEVERING EINDHOVEN OP EEN RIJTJE

“12 verschillende families, 12 verschillende gemeentes, 12 verschillende hulpvragen. Geen aflevering is dan ook gelijk aan de vorige. Eén ding is wel altijd hetzelfde: elke aflevering zit boordevol uiteenlopende tips & tools om je leven een beetje te ‘vergroenen’, terwijl je geld bespaart en lekker, warm, gezond & vrolijk leeft. Uiteraard is het aan jou om te bepalen wat je er uiteindelijk mee doet en welke vorm, merk, items je kiest. Hieronder belichten we in ieder geval nog even de items, tips en tools van onze partners die je in deze aflevering zag.”

QUICKSCAN VAN EXPERTS

Klik op een afbeelding voor een groter formaat. Wist je dat deze gemaakt zijn in een handig Correctbook?

Zorg er voor dat de radiatoren geen warmte meer stralen naar de buitenmuren.

TONZON heeft een folie die onzichtbaar zijn werk doet. Dit houdt warmteverlies flink tegen naar de koude buitenmuur.

  Meer informatie 

Ga je nog verbouwen? Vervang een houten vloer nooit door beton.

Dit kost heel veel geld en milieu en later heb je veel energie nodig om het beton warm te krijgen/houden. Voordeliger, milieuvriendelijker en energiezuiniger is het om de vloer aan te pakken zoals bij de woning in Arnhem in aflevering 3.

 Bekijk hier aflevering 3

CV-buizen in onverwarmde ruimtes verliezen veel warmte.

Wij adviseren om de buizen met buisisolatie te isoleren. Bijvoorbeeld uit de bouwmarkt bij jou om de hoek. Verzilver ze vervolgens met bandagefolie voor een optimaal resultaat. In deze aflevering zag je dat we TONZON bandagefolie gebruikten.

 Meer informatie

Ketel isoleren met Ketelfolie

Om warmteverlies tegen te gaan pak je je ketel heel gemakkelijk in met folie.

 Meer informatie

HERBRUIKBARE Warmtepads

Met de herbruikbare warmtepads die we toonden, kun je op ieder moment en waar je maar wilt warmte laten vrijkomen, bijvoorbeeld in je handschoenen, pantoffels of in bed: shop.tonzon.nl

  Meer informatie

Verdeelstation voor vloerverwarming

Het verdeelstation voor de vloerverwarming bevindt zich in de kelder. Daar komt veel warmte vrij. Dat is jammer want het maakt de kelder warm en het kost veel energie. Inpakken met folie is ook het devies. Dat geldt ook voor de warmtewisselaar bij stadsverwarmingssystemen.

 Meer informatie 

Combinatiepakketten

Bovenstaande producten zijn ook in voordelige combinatiepakketten te bestellen via de webshop. Vul de code GreenMakeOver in en ook deze pakketten worden zonder verzendkosten toegestuurd.

 Meer informatie

 

Vragen kunnen altijd gesteld worden via info@tonzon.nl

Roy weet raad

Slimme energie-oplossingen en bespaartips

Eneco’s omschakeladviseur Roy helpt elke aflevering een gezin met slimme energie-oplossingen en handige bespaartips. Heb je ook een vraag aan Roy, wil je tips of advies? Roy en zijn collega’s helpen je graag verder!

 Meer informatie

Houd je huis warm en veilig met KetelComfort®

Laat je niet verrassen door een koud huis of erger nog: een koude douche. Met een KetelComfort® onderhoudsabonnement van onze partner Eneco blijft je cv-ketel in topconditie en staat Eneco 24/7 voor je klaar.

Toon®, de slimme thermostaat die je helpt besparen

Met de Toon® thermostaat van onze partner Eneco bedien je de verwarming en zie je precies hoeveel energie je verbruikt en wat het kost. Zo bespaar je gemakkelijk op je energierekening. Via internet verbind je Toon® met andere slimme apparaten in huis.

 Meer informatie

Subsidie regeling slimme thermostaat

Ben je eigenaar van je woning? Dan kun je gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) . Zo kun je €100,- subsidie krijgen op Toon®, de slimme thermostaat van Eneco, als je 2 of meer energiebesparende (isolatie)maatregelen uit laat voeren.

Ruby's DIY-VLOG MET OUDE GLOEILAMPEN

Onze Ruby was deze week lekker groen bezig met oude gloeilampen. Afgedankte materialen een tweede leven geven is Ruby´s specialiteit. In deze vlog laat Ruby zien hoe jij dat thuis doet. Best simpel eigenlijk, maar let op: zorg wel dat je een veiligheidsbril opzet en er een volwassene in de buurt is om je te helpen.

 Bekijk Ruby’s Vlog hier

Eco Grass Tiles

Omdat de tuin van Linde volledig was betegeld kon het regenwater na een hoosbui geen kant op. Daarom plaatste Bram de nieuwe grastegels van Tebi, die hij opvulde met grind. Dit geeft een speels effect aan de tuin en haar nieuwe planten zijn er ook blij mee.

 Meer informatie

Modulaire plantenbak

De aanwezige plantenbak hebben Bram Engberts en zijn collega aangevuld met mooie beplanting. En de aanwezige palm zetten ze in een prachtige duurzame plantenbak van Xclusive garden. Een mooi paradijsje voor Linde, plant, bij en vlinder.

Klimaatgesprekken

Wil jij aan de slag met het verduurzamen van je huis? En wil je ook op andere vlakken klimaatvriendelijke keuzes maken? Doe dan mee aan KlimaatGesprekken bij jou in de buurt. KlimaatGesprekken biedt een interactieve workshopreeks van 6 sessies. Je leert om je klimaatimpact te verminderen én hierover het gesprek met anderen aan te gaan. Humor, hoop en handelingsperspectief staan hierbij centraal.

Solar zonluik

Een solar-rolluik of -screen werkt volledig op zonne-energie. De ideale oplossing voor deuren die je wilt afsluiten met een rolluik, maar tijdens nood of stroomuitval toch moet openen. Draadloos, dus geen hak- en breekwerk in huis of hinderlijke kabels langs de muren of wanden.

Bijenwaskaarsen, gekleurd met natuurlijke pigmenten

Voordelen bijenwaskaarsen:

  • Duurzaam, natuurlijk product
  • Subtiel zoete geur
  • Luchtzuiverende werking, goed voor de gezondheid
    Langere brandduur
  • Geen verdamping en verbranding van ziekmakende toxines (zoals bij paraffine)
 Meer informatie

Iets moois hoeft niet per definitie nieuw te zijn!

Met dat motto heeft Kringloopwarenhuis ’t Goed de tuin van Linde gerestyled. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar scheelt ook een CO2 uitstoot. Geïnspireerd door de tuin van Linde? Neem dan snel een kijkje bij het Kringloopwarenhuis aan de Meerenakkerweg 2 in Eindhoven.

Infrarood Poster Verwarming

Een nieuwe, gezonde, veilige en goedkope manier van verwarmen. In 30 seconden is de poster warm. Geen installatie, gewoon ophangen en in stopcontact doen. Makkelijk mee te nemen en verkrijgbaar met fraaie designs.

Te verkrijgen via:

 Meer informatie

REGENWACHT040

Het regent steeds vaker en harder. De REGENWACHT040 denkt met je mee, zodat jij je voeten droog houdt. We geven advies, leuke workshops en je kunt zelfs een unieke EINDHOVENSE040 REGENTON bestellen!

Samen met je buurt aan de slag

HIER verwarmt, helpt jou samen met je buurtgenoten op weg naar een aardgasvrije buurt. Samenwerken is daarbij belangrijk. Omdat je met elkaar tot een gezamenlijk plan moet komen voor de buurt en omdat je samen vaak voordeliger uit bent. Wil je van start? Volg dan deze vijf stappen.

 Lees hier verder

Aqua Bag - Waterdichte achtertas

Deze waterdichte achtertas voor op de fiets is klimaatneutraal gemaakt van robuust, PVC-vrij canvasmateriaal. Dankzij de wikkelsluiting in grootte verstelbaar en absoluut dicht af te sluiten. Overzichtelijk dankzij het ene gemakkelijke binnenvak.

Waarom winkelen bij 100% Kringloop winkels?

100% Kringloop winkels zijn bijzondere winkels omdat zowel spullen als mensen een tweede kans krijgen. Het is super leuk om te snuffelen tussen alle unieke tweedehands spullen, maar daarnaast doe je met een aankoop in een 100%Kringloop winkel ook nog eens hele goede dingen voor mens en milieu!

 Lees hier verder

Dimbaar filament

Deze 5w LED-lamp heeft een ronde vorm van 9,5 cm en een heeft een prachtige gedraaid filament. Groot voordeel van deze lamp is dat deze niet verblind en daarmee is het dé lamp voor open armaturen of kappen. Hij is ook zeer fraai om zo op te hangen aan een E27 fitting, door velen ook wel grote fitting genoemd.

Wandlamp Solar

Deze wandlamp is door zijn solarpanel en batterij op iedere zonnige plaats op te hangen omdat hij geen stroomdraad nodig heeft. Hij is verbruikt daardoor dus alleen maar energie die hij zelf opwekt. Daarnaast is de lamp in 4 standen in te stellen zodat de bewegingsmelder en schemerschakelaar bij het activeren de door jouw gekozen stand inschakelen. Meer energie bespaar je alleen door geen lamp op te hangen.

 Meer informatie

Schaduwdoeken

Het schaduwdoek dat tuinman Bram Engberts ophing in de tuin van Linde zorgt ervoor dat ze op tropische dagen toch nog lekker van haar nieuwe tuin kan genieten.

LED dimmer inbouw

Deze universele inbouwdimmer is geschikt om bijna alle LED-lampen te dimmen en past door het meegeleverde opzetstukje in alle afdekramen waardoor je geen optische afwijkingen van de dimmerkoppen hoeft te hebben.
Doordat LED lampen lineair dimmen bespaar je nog meer energie.

 Meer informatie

Duurzame mode is populair

Kringloopwinkel het Goed verkocht deze week hun 1 miljoenste kledingstuk. En wist je dat zij en hun klanten daarmee 1 miljoen kilo CO2-uitstoot hebben bespaard. 1 kledingstuk = 1 kilo CO2-uitstoot. Om 1 miljoen kilo CO2 te compenseren zouden we 138.000 bomen moeten planten. Dat is net zo groot als een bos ter grootte van 550 voetbalvelden.

Infrarood warmtekussens

Infrarood warmtekussens in plaats van een terrasverwarmer zijn het hele jaar door een goed en groen idee. Van een frisse voorjaarsavond tot regenachtige herfstdagen en donkere winteravonden. Niet alleen lekker warm, maar ook beter voor je gezondheid, het milieu en je portemonnee.

 Meer informatie

Elektrisch rijden

Linde mocht dit weekend de Kia Soul lenen. Met een actieradius van 452 kilometer rond Eindhoven kon ze prima testen of zij klaar is om over te stappen op elektrisch rijden.

 Meer informatie

vlinderlokkende planten

Tuinman Bram Engberts fleurde Linde’s tuin op door plantenborders aan te leggen. Om het ook voor vlinders en bijen echt een fijne plek te maken, plantte hij vlinderlokkende planten. Ook goed voor de biodiversiteit van Eindhoven.

 Meer informatie

Klimaatpostieve Kipster eieren

Elke week mogen wij aan bezoekers van ons mobiele Inspiratiehuis Kipster-eieren uitdelen. Diervriendelijke en klimaatpositieve eieren. Wist jij trouwens dat witte eieren beter zijn voor het klimaat? Je koopt ze bij de Lidl.

 Meer informatie

CORRECTBOOK

Handig notitieblok met herbruikbare blaadjes. Je wist de inkt uit en bespaart zo veel papier.

 Meer informatie

Deel dit bericht