TIPS AFLEVERING #9 LEEUWARDEN

beheerderTips

GEZIEN IN GREEN MAKE OVER AFLEVERING 9 LEEUWARDEN
GREEN MAKE OVER TIPS & TOOLS

PRAKTISCHE TIPS EN TOOLS AFLEVERING LEEUWARDEN OP EEN RIJTJE

“12 verschillende families, 12 verschillende gemeentes, 12 verschillende hulpvragen. Geen aflevering is dan ook gelijk aan de vorige. Eén ding is wel altijd hetzelfde: elke aflevering zit boordevol uiteenlopende tips & tools om je leven een beetje te ‘vergroenen’, terwijl je geld bespaart en lekker, warm, gezond & vrolijk leeft. Uiteraard is het aan jou om te bepalen wat je er uiteindelijk mee doet en welke vorm, merk, items je kiest. Hieronder belichten we in ieder geval nog even de items, tips en tools van onze partners die je in deze aflevering zag.”

Jouw vensterbank ook een kookplaat?

De manier waarop de woonkamer bij Franciska werd verwarmd, was niet echt efficiënt. Veel radiatoren in Nederland staan direct onder de vensterbank, die net als bij Franciska ook nog een dikke rand hebben. Door er isolatiefolie achter te bevestigen, straalt de warmte nu meer de kamer in.

  Meer informatie

Zo isoleer jij zelf een moeilijke radiator

Ton Willemsen van TonZon en Pieter van der Ploegh van Speedcomfort laten in dit korte instructiefilmpje zien hoe je een radiator op een lastige plek zelf kunt isoleren. Dat scheelt je een hoop onnodige stookkosten en zit je er van de winter toch lekker warmpjes bij.

  Meer informatie

Verzilver je verwarmingsbuizen

Milieu Centraal adviseert om alle verwarmingsbuizen in onverwarmde ruimtes te isoleren. Dat scheelt een hoop warmteverlies en dat zie je direct terug in je portemonnee.

HERBRUIKBARE Warmtepads

Met de herbruikbare warmtepads die we toonden, kun je op ieder moment en waar je maar wilt warmte laten vrijkomen, bijvoorbeeld in je handschoenen, pantoffels of in bed: shop.tonzon.nl

Vul de kortingscode #greenmakeover in en wij sturen u de bestelde producten zonder verzendkosten toe.

  Meer informatie

Combinatiepakketten

Bovenstaande producten zijn ook in voordelige combinatiepakketten te bestellen via de webshop. Vul de kortingscode #greenmakeover in en wij sturen u de bestelde producten zonder verzendkosten toe.

 Meer informatie

 

Vragen kunnen altijd gesteld worden via info@tonzon.nl

Roy weet raad

Slimme energie-oplossingen en bespaartips

Eneco’s omschakeladviseur Roy helpt elke aflevering een gezin met slimme energie-oplossingen en handige bespaartips. Heb je ook een vraag aan Roy, wil je tips of advies? Roy en zijn collega’s helpen je graag verder!

 Meer informatie

HOUD JE HUIS WARM EN VEILIG MET KETELCOMFORT®

Laat je niet verrassen door een koud huis of erger nog: een koude douche. Met een KetelComfort® onderhoudsabonnement van onze partner Eneco blijft je cv-ketel in topconditie en staat Eneco 24/7 voor je klaar.

TOON®, DE SLIMME THERMOSTAAT DIE JE HELPT BESPAREN

Met de Toon® thermostaat van onze partner Eneco bedien je de verwarming en zie je precies hoeveel energie je verbruikt en wat het kost. Zo bespaar je gemakkelijk op je energierekening. Via internet verbind je Toon® met andere slimme apparaten in huis.

SUBSIDIEREGELING SLIMME THERMOSTAAT

Ben je eigenaar van je woning? Dan kun je gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) . Zo kun je €100,- subsidie krijgen op Toon®, de slimme thermostaat van Eneco, als je 2 of meer energiebesparende (isolatie)maatregelen uit laat voeren.

Energiecoaches gemeente Leeuwarden

In deze aflevering kwamen ook de Energiecoaches van gemeente Leeuwarden langs bij Franciska. Zij werken in Leeuwarden en de dorpen erom heen. Wil je ook gaan besparen en heb je een klein budget? Maak dan gratis gebruik van de energiecoaches van de gemeente Leeuwarden, meld je hier aan: https://energieloket.leeuwarden.nl/nl/gratis-hulp-van-de-energiecoach-voor-minima

 Aanmelden

Handige bespaartips van de Energiecoaches

De Energiecoaches hebben al hun handige bespaartips voor je op een rijtje gezet. Lees hier wat je allemaal kunt doen om je huis te verduurzamen en tegelijkertijd een hoop geld te besparen. Heb je toch hulp nodig? En woon je in de gemeente Leeuwarden, maak dan snel een afspraak met ze.

 Downloaden bespaartips folder  

SPEEDCOMFORT: DE SLIMME RADIATORVENTILATOR

In deze aflevering zag je Pieter van der Ploeg van Speedcomfort, die een radiatorventilator onder de radiatoren aanbracht waardoor de hele kamer sneller warm is en je dus de thermostaat sneller omlaag kan draaien. Dit simpele apparaatje helpt je tot 30% besparen op je gasverbruik. Wist je dat zij tot groenste idee van Nederland verkozen zijn?

 Meer informatie  

Klimaatgesprekken

Wil jij aan de slag met het verduurzamen van je huis? En wil je ook op andere vlakken klimaatvriendelijke keuzes maken? Doe dan mee aan KlimaatGesprekken bij jou in de buurt. KlimaatGesprekken biedt een interactieve workshopreeks van 6 sessies. Je leert om je klimaatimpact te verminderen én hierover het gesprek met anderen aan te gaan. Humor, hoop en handelingsperspectief staan hierbij centraal.

Samen met je buurt aan de slag

HIER verwarmt, helpt jou samen met je buurtgenoten op weg naar een aardgasvrije buurt. Samenwerken is daarbij belangrijk. Omdat je met elkaar tot een gezamenlijk plan moet komen voor de buurt en omdat je samen vaak voordeliger uit bent. Wil je van start? Volg dan deze vijf stappen.

 Lees hier verder

Vergelijk eens met je buren

Wil je je energierekening verlagen? Dan heeft Klimaatstichting HIER een goede tip voor je: 1 van de makkelijkste manieren om te zien waar jij kunt besparen in huis, is jouw energierekening vergelijken met die van je buren. Heeft één van jullie een veel hogere rekening? Ga dan na waar de verschillen liggen; is er geïsoleerd, liggen er zonnepanelen en wat voor glas en kozijnen zitten er in de woning?

 Lees hier verder

Waarom winkelen bij 100% Kringloop winkels?

100% Kringloop winkels zijn bijzondere winkels omdat zowel spullen als mensen een tweede kans krijgen. Het is super leuk om te snuffelen tussen alle unieke tweedehands spullen, maar daarnaast doe je met een aankoop in een 100%Kringloop winkel ook nog eens hele goede dingen voor mens en milieu!

 Lees hier verder

Klimaatneutraal restylen van je huis

Franciska heeft een groot groen hart. Maar eigenlijk is haar lievelingskleur paars. Die fijne mensen van Raderwerk verzamelen voor haar op dit moment alle paarse spullen, die zij binnen krijgen. En in ruil doneert Franciska een deel van haar eigen inboedel weer aan Raderwerk. Je huis restylen kan dus volledig klimaatneutraal.

 Lees hier verder

Handige jongens daar bij Raderwerk

In deze aflevering zag je dat Franciska en Imani een tegoedbon kregen van Kringloopwinkel Raderwerk voor een nieuw konijnenhok. Inmiddels is het ontwerp klaar en nu gaat de werkplaats aan de slag. Wist je dat ze bij deze Kringloopwinkel super handig zijn en jij er ook terecht kan voor reparatie van meubelen, het timmeren van stellingen, tuinonderhoud, metaalbewerking en fietsreparatie?

 Lees hier verder

Op tijd je buitenboel schilderen

Bescherm je kozijnen en deuren tegen houtrot, door ze eens in de 5 jaar te laten schilderen. Dat scheelt een hoop kosten voor het vervangen. En gebruik dan natuurlijk het liefst duurzame verf.

 Lees hier verder

Kies voor duurzame en natuurlijke verf

Kan je huis een nieuw kleurtje gebruik. Denk dan eens aan duurzame verf. Zonder giftige chemische stoffen. Onze schilder werkt graag met natuurlijke producten. Leemverf of leemstuc. Niet duurder, wel duurzamer. Beter voor mens, dier en klimaat.

 Lees hier verder

Slim starten met LED

Als je LED lampen wilt gaan vervangen en je tegen de hoge investering van het hele huis aankijkt, begin dan gewoon met de 30% lampen die het meest branden. De lampen die je over houdt, kun je dan weer gebruiken als er een lamp in huis kapot gaat die minder vaak brandt.

 Lees hier verder

Gezonde en duurzame kaarsen

De kaarsen, die Gwen bij Franciska neerzette, walmen niet. Ze branden bovendien 45%. Deze kaarsen zijn van sojawas gemaakt. De vloeibare was is ook te gebruiken als handcrème of massageolie. De luxe stompkaarsen zijn gemaakt van palmwas, met als extra voordeel een hoger smeltpunt. Dit betekent dat de kaarsen in de hitte niet zomaar zullen inzakken of inbuigen.

 Lees hier verder

INFRAROOD WARMTEKUSSENS

Franciska en Imani kregen van Gwen mooie roze infrarood warmtekussens. Deze bijzondere kussens zijn het hele jaar door een goed en groen idee. Van een frisse voorjaarsavond op het terras tot regenachtige herfstdagen en donkere winteravonden op de bank. Niet alleen lekker warm, maar ook beter voor je gezondheid, het milieu en je portemonnee.

 Lees hier verder

Biologisch afbreekbare kattenbakvulling

Wist je dat voor de meeste kattenbakvulling kleigronden worden afgegraven en daarbij vaak grote stukken natuurgebied worden vernietigd. En wist je dat deze kattenbakvulling uit de VS, China, Griekenland, India, Mexico, Rusland en Japan komt? Bij Eko4petz verkopen ze niet alleen eco-kattenbakkorrels die biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk zijn, maar ook de kattenbak en het schepje zelf ook!

 Lees hier verder

Fijn voor je konijn

Sara van de natuurwinkel voor huisdieren, Eko4Petz, vulde het konijnenhok van Franciska en Imani met biologisch stro en hooi. Onbespoten hooi is vrij van pesticiden en dat is niet alleen veel lekkerder voor je konijn, maar houdt ze ook langer gezond.

 Lees hier verder

Plant je eigen kruiden

Onze hovenier Bram Engberts maakte de kleine achtertuin van Franciska gezelliger door ‘m helemaal vol te zetten met kruiden. Dat ziet er niet alleen gezellig groen uit, maar is natuurlijk ook heel lekker. Wil jij ook een kruidentuin inrichten, lees dan hier de tips van Intratuin.

 Lees hier verder

Groen maakt gelukkig

Bram zette de voortuin van Franciska helemaal vol met planten en vruchtdragende leibomen. Daar kunnen ze volgend jaar lekker van eten. Onderzoek toont aan dat je van een huis en tuin vol planten gelukkiger wordt. En de bijen en insecten natuurlijk ook.

 Lees hier verder

RAINWNNER

Met deze ‘Lego-blokken’ bouw je makkelijk een schutting, muurtje, carport, berging waar je makkelijk grote hoeveelheden hemelwater in op kunt vangen. Met de Rainwinner profiteer je van hoosbuien en heb je veel plezier in tijden van aanhoudende droogte.

 Lees hier verder

Lekker comfortabel huis zonder koude voeten?

Is uw huis in de winter niet overal lekker warm? En is de radiator beneden roodgloeiend en op zolder ijskoud? Dan is uw cv-ketel waarschijnlijk nog niet ingeregeld. Gevolg: hoger energieverbruik en minder comfort. Door het inregelen van uw verwarming daalt het gasverbruik en de energiekosten. En binnenshuis voelt het een stuk aangenamer!

 Meer informatie

Betrouwbare installateur nodig voor advies, installatie, reparatie of ontwerp?

Kijk op de website www.technieknederland.nl/home om een erkende installateur bij jou in de buurt te zoeken. Let op: het inregelen van een installatie doet een werktuigbouwkundige installateur oftewel een loodgieter!

INFRAROOD POSTER VERWARMING

Een nieuwe, gezonde, veilige en goedkope manier van verwarmen. In 30 seconden is de poster warm. Geen installatie, gewoon ophangen en in stopcontact doen. Makkelijk mee te nemen en verkrijgbaar met fraaie designs.

Te verkrijgen via:

 Lees hier verder

WAKA WAKA

Om onder de vloer te kunnen kijken gebruikt Gwen een handig WakaWaka lampje die werkt op zonne-energie. Dan heb je ook geen kabel nodig en het lampje kan je ook overal neerzetten. Handig voor op reis en de camping bijvoorbeeld. Met de nieuwe Waka Waka’s kan je bovendien je telefoon of laptop opladen. Super handig!

KLIMAATPOSITIEVE KIPSTER EIEREN

Elke week mogen wij aan bezoekers van ons mobiele Inspiratiehuis Kipster-eieren uitdelen. Diervriendelijke en klimaatpositieve eieren. Wist jij trouwens dat witte eieren beter zijn voor het klimaat? Je koopt ze bij de Lidl.

 Meer informatie

Groene Aggregaat

Wij proberen zelf ook steeds groener en groener te worden in alles wat wij doen. Een belangrijke stap hebben we kunnen zetten doordat de Groene Aggregaat ons elke week een hybride aggregaat levert op locatie, die wel 90% CO2-uitstoot bespaart! Geen wonder dat steeds meer festivals overschakelen op deze Groene Aggregaat.

 Meer informatie

UMIA: afval container

Bij Green Make Over moet op 1 dag alles gebeuren en veel verschillende afvalsoorten komen er dan vrij. Hoe fijn is het dat UMIA ons te hulp is geschoten met de levering van een container voor elke aflevering waar we alles in kunnen gooien. Zij scheiden daarna voor ons het afval en zorgen dat het gerecycled wordt!

Green Make Over - INSPIRATIEHUIS

Terwijl onze experts elke week een huis in een andere stad een green make over geven, nodigt ons team de buurtbewoners uit in ons mobiele Inspiratiehuis. Voor een Klimaatgesprek vol groene tips en tools en een lekker bakkie koffie of sapje. Dit alles wordt elke week weer mogelijk gemaakt door de Theo Pouw Groep die een mobiele zeecontainer heeft ge-upcycled tot Green Make Over Inspiratiehuis. Fijn zo een groene partner, die ons helpt om Nederland steeds groener en slimmer te maken!

 Meer informatie

Rijden op je eigen afval! Kan dat?

Ja, Gwen bewijst het door op groengas te rijden met een auto van PitPoint. Het is gemaakt van gft-afval en mest en is een van de schoonste brandstoffen die er op dit moment is. Wist je dat je daarmee 80% CO2-uitstoot reduceert?

Wij jij ook schoner en duurzamer rijden?

En is het tijd om afscheid te nemen van je benzine of diesel slurpende auto? Elektrisch rijden is de grote bekende in Nederland, maar er is meer. Waterstof staat nog in de kinderschoenen, maar doet nu ook zijn intrede. Paul de Winter van Pitpoint Clean Fuels laat je op hun website graag alle mogelijkheden zien.

CORRECTBOOK

Handig notitieblok met herbruikbare blaadjes. Je wist de inkt uit en bespaart zo veel papier.

Deel dit bericht