TIPS AFLEVERING #6 AMSTERDAM

beheerderTips

GEZIEN IN GREEN MAKE OVER AFLEVERING 6
GREEN MAKE OVER TIPS & TOOLS

PRAKTISCHE TIPS EN TOOLS AFLEVERING AMSTERDAM OP EEN RIJTJE

“12 verschillende families, 12 verschillende gemeentes, 12 verschillende hulpvragen. Geen aflevering is dan ook gelijk aan de vorige. Eén ding is wel altijd hetzelfde: elke aflevering zit boordevol uiteenlopende tips & tools om je leven een beetje te ‘vergroenen’, terwijl je geld bespaart en lekker, warm, gezond & vrolijk leeft. Uiteraard is het aan jou om te bepalen wat je er uiteindelijk mee doet en welke vorm, merk, items je kiest. Hieronder belichten we in ieder geval nog even de items, tips en tools van onze partners die je in deze aflevering zag.”

Zorg er voor dat de radiatoren geen warmte meer stralen naar de buitenmuren.

TONZON heeft een folie die onzichtbaar zijn werk doet. Dit houdt warmteverlies flink tegen naar de koude buitenmuur.

Vul de kortingscode #greenmakeover in en wij sturen u de bestelde producten zonder verzendkosten toe.

  Meer informatie 

CV-buizen in onverwarmde ruimtes verliezen veel warmte.

Wij adviseren om de buizen met buisisolatie te isoleren. Bijvoorbeeld uit de bouwmarkt bij jou om de hoek. Verzilver ze vervolgens met bandagefolie voor een optimaal resultaat. In deze aflevering zag je dat we TONZON bandagefolie gebruikten.

Vul de kortingscode #greenmakeover in en wij sturen u de bestelde producten zonder verzendkosten toe.

 Meer informatie

Ketel isoleren met Ketelfolie

Om warmteverlies tegen te gaan pak je je ketel heel gemakkelijk in met folie.

Vul de kortingscode #greenmakeover in en wij sturen u de bestelde producten zonder verzendkosten toe.

 Meer informatie

HERBRUIKBARE Warmtepads

Met de herbruikbare warmtepads die we toonden, kun je op ieder moment en waar je maar wilt warmte laten vrijkomen, bijvoorbeeld in je handschoenen, pantoffels of in bed: shop.tonzon.nl

Vul de kortingscode #greenmakeover in en wij sturen u de bestelde producten zonder verzendkosten toe.

  Meer informatie

Warmtepaneel

Ton Willemsen van TonZon plaatste een warmtepaneel boven het bed van Alice en Roy Carter. Als je die een half uur voor het slapen aanzet, dan stap je in een lekker warm bed. Een goed begin van een ontspannen nacht.

Vul de kortingscode #greenmakeover in en wij sturen u de bestelde producten zonder verzendkosten toe.

 Meer informatie 

Combinatiepakketten

Bovenstaande producten zijn ook in voordelige combinatiepakketten te bestellen via de webshop. Vul de kortingscode #greenmakeover in en wij sturen u de bestelde producten zonder verzendkosten toe.

 Meer informatie

 

Vragen kunnen altijd gesteld worden via info@tonzon.nl

Roy weet raad

Slimme energie-oplossingen en bespaartips

Eneco’s omschakeladviseur Roy helpt elke aflevering een gezin met slimme energie-oplossingen en handige bespaartips. Heb je ook een vraag aan Roy, wil je tips of advies? Roy en zijn collega’s helpen je graag verder!

 Meer informatie

Eneco Zonneboiler

Verwarm je water met een zonneboiler
Een zonneboiler verwarmt kraanwater met behulp van zonnecollectoren en slaat het op in een vat. Zo hoeft je cv-ketel minder hard te werken als je warm water gebruikt. En bespaar je tot 70% op gas voor warm water. Bovendien kun je in aanmerking komen voor subsidie. Zo wordt de aanschaf van een zonneboiler nog aantrekkelijker.

Toon®, de slimme thermostaat die je helpt besparen

Met de Toon® thermostaat van onze partner Eneco bedien je de verwarming en zie je precies hoeveel energie je verbruikt en wat het kost. Zo bespaar je gemakkelijk op je energierekening. Via internet verbind je Toon® met andere slimme apparaten in huis.

 Meer informatie

Subsidieregeling slimme thermostaat

Ben je eigenaar van je woning? Dan kun je gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) . Zo kun je €100,- subsidie krijgen op Toon®, de slimme thermostaat van Eneco, als je 2 of meer energiebesparende (isolatie)maatregelen uit laat voeren.

Ruby's DIY-VLOG PAPEGAAI

Onze vlogster Ruby was deze week lekker creatief met een oude autoband. Afgedankte materialen een tweede leven geven is Ruby´s specialiteit. En wat zijn Alice & Roy blij met hun papegaai, die Bram van Engberts Hoveniers omtoverde tot een unieke hanging basket.

 Bekijk Ruby’s Vlog hier

Energieontbijt met andere ambitieuze Amsterdammers

Woon je in Amsterdam en wil je ook aan de slag met schone energie? Sluit je dan aan bij het online platform 02025.nl vol enthousiaste Amsterdammers die allemaal werken aan dezelfde ambitie: 020 nul CO2 uitstoot in 2025! Vergeet je vooral niet aan te melden voor het gezellige Energieontbijt

 Meer informatie

Klimaatgesprekken

Wil jij aan de slag met het verduurzamen van je huis? En wil je ook op andere vlakken klimaatvriendelijke keuzes maken? Doe dan mee aan KlimaatGesprekken bij jou in de buurt. KlimaatGesprekken biedt een interactieve workshopreeks van 6 sessies. Je leert om je klimaatimpact te verminderen én hierover het gesprek met anderen aan te gaan. Humor, hoop en handelingsperspectief staan hierbij centraal.

Samen met je buurt aan de slag

HIER verwarmt, helpt jou samen met je buurtgenoten op weg naar een aardgasvrije buurt. Samenwerken is daarbij belangrijk. Omdat je met elkaar tot een gezamenlijk plan moet komen voor de buurt en omdat je samen vaak voordeliger uit bent. Wil je van start? Volg dan deze vijf stappen.

 Lees hier verder

Waarom winkelen bij 100% Kringloop winkels?

100% Kringloop winkels zijn bijzondere winkels omdat zowel spullen als mensen een tweede kans krijgen. Het is super leuk om te snuffelen tussen alle unieke tweedehands spullen, maar daarnaast doe je met een aankoop in een 100%Kringloop winkel ook nog eens hele goede dingen voor mens en milieu!

 Lees hier verder

Rijden op je eigen afval! Kan dat?

Ja, Gwen bewijst het door op groengas te rijden met een auto van PitPoint. Het is gemaakt van gft-afval en mest en is een van de schoonste brandstoffen die er op dit moment is. Wist je dat je daarmee 80% CO2-uitstoot reduceert?

Wij jij ook schoner en duurzamer rijden?

En is het tijd om afscheid te nemen van je benzine of diesel slurpende auto? Elektrisch rijden is de grote bekende in Nederland, maar er is meer. Waterstof staat nog in de kinderschoenen, maar doet nu ook zijn intrede. Paul de Winter van Pitpoint Clean Fuels laat je op hun website graag alle mogelijkheden zien.

WAKA WAKA

Om onder de vloer te kunnen kijken gebruikt Gwen een handig WakaWaka lampje die werkt op zonne-energie. Dan heb je ook geen kabel nodig en het lampje kan je ook overal neerzetten. Handig voor op reis en de camping bijvoorbeeld. Met de nieuwe Waka Waka’s kan je bovendien je telefoon of laptop opladen. Super handig!

Green Make Over - INSPIRATIEHUIS

Terwijl onze experts elke week een huis in een andere stad een green make over geven, nodigt ons team de buurtbewoners uit in ons mobiele Inspiratiehuis. Voor een Klimaatgesprek vol groene tips en tools en een lekker bakkie koffie of sapje. Dit alles wordt elke week weer mogelijk gemaakt door de Theo Pouw Groep die een mobiele zeecontainer heeft ge-upcycled tot Green Make Over Inspiratiehuis. Fijn zo een groene partner, die ons helpt om Nederland steeds groener en slimmer te maken!

 Meer informatie

UMIA: afval container

Bij Green Make Over moet op 1 dag alles gebeuren en veel verschillende afvalsoorten komen er dan vrij. Hoe fijn is het dat UMIA ons te hulp is geschoten met de levering van een container voor elke aflevering waar we alles in kunnen gooien. Zij scheiden daarna voor ons het afval en zorgen dat het gerecycled wordt!

Groene Aggregaat

Wij proberen zelf ook steeds groener en groener te worden in alles wat wij doen. Een belangrijke stap hebben we kunnen zetten doordat de Groene Aggregaat ons elke week een hybride aggregaat levert op locatie, die wel 90% CO2-uitstoot bespaart! Geen wonder dat steeds meer festivals overschakelen op deze Groene Aggregaat.

 Meer informatie

Lekker groen

Ook leuk om te vertellen dat onze hoveniers elke week weer lekker mogen shoppen voor de volgende aflevering bij onze groen-partner Intratuin. En of de tuin nu op een klei- of zandgrond ligt, bij Intratuin vinden ze altijd de juiste planten. Zo maken we samen elke week Nederland weer een beetje groener.

KLIMAATPOSITIEVE KIPSTER EIEREN

Elke week mogen wij aan bezoekers van ons mobiele Inspiratiehuis Kipster-eieren uitdelen. Diervriendelijke en klimaatpositieve eieren. Wist jij trouwens dat witte eieren beter zijn voor het klimaat? Je koopt ze bij de Lidl.

 Meer informatie

100% Kringloop: Elke dag anders!

Vintage is hot en je kunt gerust trots zijn op een tweedehands aankoop. En kringlopen is ook vooral heel GROEN. Hier vind je de 100% Kringloop!winkel het dichtst bij jou in de buurt. Het mooie is: je hoeft niet te wachten op de nieuwe collectie, want het aanbod in de winkels wisselt voortdurend. In een 100% Kringloop!winkel vind je bovendien net dat ene kastje voor weinig geld, speelgoed voor je kleine, of die borden die je oma ook had.

 Meer informatie

Bosje liefde voor Alice & Moeder Aarde

Roy trakteert Alice elke week op een bos bloemen, maar helaas is dat lieve gebaar niet zo duurzaam. Milieucentraal legt uit waar je op kunt letten als je voor iemand een duurzaam bloemetje koopt. Tip: betere keuze zijn bloemen van de koude grond, zoals tulpen en narcissen in het voorjaar.

Speedcomfort: de slimme radiatorventilator

In deze aflevering zag je Pieter van der Ploeg van Speedcomfort, die een radiatorventilator onder de radiatoren aanbracht waardoor de hele kamer sneller warm is en je dus de thermostaat sneller omlaag kan draaien. Dit simpele apparaatje helpt je tot 30% besparen op je gasverbruik. Wist je dat zij tot groenste idee van Nederland verkozen zijn?

 Meer informatie

Lekker duurzaam ontspannen

Onze hovenier Bram Engberts installeerde een fijne hangmat van Tropilex. De standaard van FSC gecertificeerd larikshout is 100% duurzaam. Hier kunnen Roy en Alice na al hun 32 vrijwilligersbaantjes met een gerust hart lekker ontspannen. Ook leuk om te weten is dat Tropilex als lid van One Percent for the Planet minimaal 1% van de jaarlijkse omzet doneert ter ondersteuning van non-profit-milieuorganisaties.

Demontabele plantenbak van Gardenlux

Hovenier Bram Engberts koos voor het dakterras van Roy en Alice voor demontabele plantenbakken van Gardenlux. Niet alleen zijn ze mooi, maar het scheelt je ook een hoop sjouwwerk de trap op.

 Meer informatie

Last van veel wind of tocht? Kies voor planten!

Mensen denken vaak dat planten slecht tegen wind kunnen, dit is ook bij veel soorten het geval maar er zijn ook soorten welke erg goed bestand zijn tegen de wind! Bram kan je er alles over vertellen.

Minder brandgevaarlijk

In deze aflevering zag je dat onze LED-specialist Bas Lathouwers de gloeilamp in deze gezellige lamp van Alice en Roy verving. Niet alleen omdat dat LED lampen minder energie verbruiken, maar ook omdat ze minder warm worden en dus minder brandgevaar opleveren dan gloei- en halogeenlampen. Daarnaast gaan LED lampen veel langer mee. Tel uit je winst.

 Meer informatie

LED Douchetimer

De EcoSavers LED Shower Indicator laat via kleuren zien hoe lang je onder de douche staat.

• Groen 0 – 4 minuten
• Blauw 4 – 8 minuten
• Rood 8 – 12 minuten
• Rood knipperend > 12 minuten

Energie wordt opgewekt door de waterdruk. In 30 seconden tussen de kraan en doucheslang te plaatsen. Plug and play ! Ook leuk om kinderen via de kleuren leren om korter te douchen.

Kies voor A+++

Een oude koelkast vreet echt energie. Een nieuwe A+++ koelvriescombinatie verbruikt nog maar 150 kWh per jaar, dit is ongeveer 35 euro. Vergeleken met een koelkast die ouder is dan 8 jaar bespaar je dus in een jaar 200 kWh. Fijn voor het milieu en jouw portemonnee!

STEEDS MEER MENSEN KOKEN ELEKTRISCH

In deze aflevering heeft Vincent De Groot van Electro World De Groot Alice en Roy van het gas afgehaald, door een inductieplaat en een nieuwe oven te plaatsen. Koken met een stekker heeft de toekomst. En koken op inductie is makkelijk, veilig en schoon. En volgens Milieucentraal is koken op inductie het meest duurzaam.

Slimme Douche Coach

Met de Amphiro Douche Coach zie je in 1 oogopslag of jouw douchebeurt een positieve of negatieve impact heeft op de opwarming van de aarde. Deze douchemeter laat de temperatuur zien en ook hoeveel energie je verbruikt. Laat het ijsbeertje niet in het water vallen, he?!

De Groene Oase aan de rand van Amsterdam

Wist jij dat je in de Fruittuin van West van juli t/m oktober zelf fruit kan plukken? Maar dat niet alleen er is ook een boerderij, een fijne biowinkel, een Tuincafe met slow-coffee, heerlijke lunch en natuurlijk pizza’s uit de Leemoven. En partner Tierrafino geeft er regelmatig leemstuc workshops.

Leem: goed voor je gezondheid, portemonnee en klimaat

Catherine Giskes van Tierrafino en haar team stucte de slaap- en woonkamer van Alice met leem. Een mooi natuurlijk product. Wist je dat je met leemgestucte wanden, je verwarming in de winter wel 2 graden lager kunt zetten. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je energierekening.

Aangenaam binnenklimaat

Doordat steeds meer huizen goed geïsoleerd zijn, krijgen meer en meer mensen last van luchtwegen en schimmelvorming in huis. Leemstuc en leemverf optimaliseert lucht en vocht. Is antiallergisch, antistatisch en schimmelwerend.

Tierrafino: Technical Friday Morning

Speciaal voor professionals – architecten, stukadoor, aannemers en interieur-designers – organiseert Tierrafino elke vrijdagochtend workshops waar uitleg wordt gegeven over de leembouw in het algemeen, de technische toepassingen van leemproducten (leemstuc, glansstuc, duro, tadelakt), en de leemverven, ( Ipaint, Tpaint en Dry Paint) als duurzame wandafwerking, het gebruik van kleurvariaties, wandverlichting en -verwarming. Duur van de presentatie max 1,5 uur.

Amsterdammertje:

Als je een echte Amsterdammer bent, dan wil je deze lamp toch ook hebben?! Dit Amsterdammertje met de bekende 3 kruizen en het bij behorende dimmerblok fleurt je hele kamer huis op. Bovendien kost dit Amsterdamse icoon dankzij de LED lamp weinig energie en kan je ook mooi op de gewenste sterkte dimmen!

LED Dimmerblok zwart:

Veel mensen denken dat je LED lampen net als de spaarlamp niet kunt dimmen. Dat klopt gelukkig niet, dus als je wilt  besparen en je huis sfeervol wil verlichten dan is dit zwarte dimmerblok de oplossing. Hij heeft een strak zwart design en een 2 meter snoer met stekker. Let op: alleen LED lampen die dimbaar zijn dimmen. Zo bespaar je slim op je energiekosten!

HEEL AMSTERDAM RECYCLET

Wist je dat de Amsterdamse Kringloopwinkel de Lokatie gratis oude apparaten bij je ophaalt? Soms om te verkopen aan mensen met een lager budget, maar vaker nog om te zorgen dat alle materialen uit jouw elektrische apparaten zo gescheiden worden, dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo wordt een afgedankt elektrisch apparaat heel waardevol. Dat noemen ze nou circulair ondernemen. En is typisch 100%Kringloop!

Deel dit bericht