WIE IK BEN?

Ik leef graag in het hier en nu houd van lekker eten en drinken en een feestje op z’n tijd.

Maar ik zou bijna depri worden van alles wat ik over het klimaat lees in de media. Ik voel duidelijk dat het niet goed gaat zo met de klimaatverandering en maak me zorgen. Ik heb twee dochters en ik wil dat zij later ook nog net zo lekker kunnen leven zoals ik.

Gezien mijn levensstijl voel ik me ook wel steeds schuldiger worden. Ik maak het er niet beter op met mijn terrasverwarmer en alle plastic verpakkingen etc. Voor mijn laatste documentaire Green Tales Of The City ben ik daarom op zoek gegaan naar ideeën en praktische oplossingen die ik dan toch in en om mijn huis zou kunnen doen om een bijdrage te kunnen leveren. Van het niets doen voelde ik me ook alleen maar ellendiger worden.

Maar belangrijke voorwaarde daarbij was dus dat het mij niet veel extra moest kosten want dat geld heb ik simpelweg niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man o man, wat ik allemaal tegenkwam aan mogelijkheden! Van verwarmde kussens i.p.v. terrasverwarmers, van standbye killers tot een soort van coffeepads op mijn fruitschaal waardoor mijn fruit veel langer goed blijft en ik dus minder weg hoef te gooien. Ik zal je de details besparen maar inmiddels is mijn energierekening 3 maanden op rij gedaald.

Had iemand mij dit maar eerder laten zien. Je weet niet wat je niet weet als je het niet weet. En dat is dus wat ik nu aan nog meer mensen in Nederland wil laten zien via dit TV programma. Maar dan wel ook op een leuke manier waarbij het woord ‘duurzaam’ geen enkele keer voorkomt!

Hoop echt dat het lukt want onnodig geld uitgeven is zonde! En helemaal gaaf als je via geldbesparingen ook nog water, energie en afval bespaart! Dan snijdt het mes aan twee kanten, kan je het ook gemakkelijk volhouden, is het leuk en is de cirkel rond.

Gwen