SCHOOLPLEIN MEESTER BAARS SCHOOL IN ROTTERDAM KRIJGT GROENE MAKE OVER IN SBS6 TV-PROGRAMMA

beheerderPersberichten

Utrecht, 24 november 2020 – Op zondag 29 november om 15.50 uur is in een speciale aflevering van het SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’ te zien hoe het compleet betegelde schoolplein van de Meester Baars School uit IJsselmonde, Rotterdam een omvangrijke ‘groene’ make over krijgt. De directrice Judith Kuipers benaderde programmamaker Gwen Jansen en haar team van experts met haar prangende hulpvraag.

Alles staat blank

De hulpvraag van directrice Judith Kuipers luidde als volgt: “We hebben op en rond het schoolplein enorme wateroverlast bij hevige regenval. Zowel voor de schoolkinderen als voor de buren in de naastgelegen woningen is het dan geen pretje. Alles staat op dat moment blank. Ook de straten om het schoolplein heen. Verder wordt het door de grote tegelpartij en stalen hekken bloedheet op het schoolplein in periodes van fikse warmte. En het natuuronderwijs dat we binnen geven als Jenaplan school, zie je van geen kant terug op het schoolplein. Wij kunnen de hulp van het Green Make Over team dus heel goed gebruiken.”

Van tegelbak tot groen speel-en educatieparadijs

Nooit eerder hielpen Gwen en het Green Make Over team een school maar maakte gezien de nijpende situatie een uitzondering voor de Meester Baars School. Met praktische ‘groene’ tips en oplossingen zie je in deze aflevering hoe met name hovenier Bram Engberts het schoolplein verandert van tegelbak in een groen speel- en educatieparadijs voor de kinderen. Klimaatadaptie, wateropvang,  biodiversiteit, hergebruik en natuureducatie waren hierbij de sleutelwoorden. Op dinsdag 1 december om 8.25 uur en op 5 december om 11.25 uur zijn op SBS6 de herhalingen te zien op SBS6.

Tv programma Green Make Over

Green Make Over komt uit de koker van documentaire- en programmamaker Gwen Jansen die voor eigen risico en rekening zelf zendtijd inkocht op de landelijke tv zender om met het programma een zo groot mogelijk publiek te kunnen helpen bij o.a. de klimaatstress die zij ondervinden. “De meeste mensen die zich bij mij aanmelden voor hulp, hebben geen idee waar te beginnen om energiezuiniger, gezonder te leven en/of om klimaatstress tegen te gaan. Eerste hulp is voor deze mensen hard nodig. Ik zie het, als voormalig klimaatprutser, als mijn missie om mensen op de meest laagdrempelige quick wins te wijzen. Beter voor de portemonnee, wooncomfort, gezondheid en ook nog eens beter om de negatieve gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan.”

Als kijker zie je in het tv-programma in de vorm van een praktische ‘groene make over’ van een huis, of in dit geval schoolplein, hoe je via diverse klimaatvriendelijke tips en tools zonder klimaatstress je energieverbruik fors kan verlagen maar tegelijktijdig  lekker, comfortabel, gezond en stijlvol kan blijven wonen en leven ondanks de klimaatverandering.  De meeste tips die getoond worden zijn laagdrempelig en voor de kijkers direct toepasbaar.

Het programma Green Make Over wordt mogelijk gemaakt door de hoofdpartners Milieu Centraal, De Consumentenbond, TonZon. Deze aflevering in Rotterdam was niet mogelijk zonder het vertrouwen en de expertise en steun van Engberts Hoveniers, Vintage ’69, Van Vliet Duurzaamhout, Tebi Bestratingsmaterialen BV, GTC-BV regentonnen, Megrow, Wortels & CO, RVKO en de Meester Baars School.

EINDE BERICHT

Deel dit bericht