HUIS IN ZWANENVELD GEZOCHT VOOR EEN GRATIS DUURZAME MAKE OVER OP TV

beheerderPersberichten

Woon je in Zwanenveld, in een eigen huis en kan jouw huis nog wel de nodige aanpassingen gebruiken om je energie- en/of waterverbruik verder te verlagen? Maar heb je geen idee hoe dit aan te pakken? Heb je bijvoorbeeld last van tocht, vragen over isolatie, je cv-ketel of wil je gewoon weten hoe je je huis klimaatvriendelijker kan inrichten en aanpassen? Dan is jouw huis misschien wel hét huis dat in het landelijke woon- en lifestyle tv-programma ‘Green Make Over’ een complete duurzame green make over kan gaan krijgen.

De redactie van het programma heeft namelijk Nijmegen als de voormalige Green Capital of Europe uitgekozen om daar één aflevering op te gaan nemen. Dit betekent dat één huis in de gemeente van programmamaker Gwen Jansen en haar Expertteam een duurzame make over kan krijgen. De voorkeur gaat uit naar een huis in de wijk Zwanenveld. De opnames en werkzaamheden zijn gepland in de periode 31 oktober – 3 november. De uitzending is 27 december gepland. Iedereen kan zich tot 10 oktober aanmelden via www.greenmakeover.nl Het programma komt tot stand in samenwerking met de Consumentenbond, Milieu Centraal en TonZon.

Green Make Over

Programmamaker Gwen Jansen en haar Green Make Over Expert team zoeken huizen die ze dusdanig duurzaam kunnen aanpassen dat het huis veel minder energie- en water verslindend wordt. Bijvoorbeeld door een betere isolatie aan te brengen, energieverslindende oude huishoudapparaten te vervangen, tochtende kieren te dichten en LED lampen aan te brengen. Ook kan een eventuele tuin daar waar nodig aangepast worden om nog toekomstbestendiger te worden qua biodiversiteit en klimaatverandering. Het zou ook kunnen gaan om de vraag hoe je je huis duurzaam inricht. Het programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om uiteindelijk de nodige besparingen voor het gezin te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Bij de Green Make Over gaat het vooral om groene Quick Wins! Er zijn geen kosten aan verbonden voor de bewoners van de huizen die worden uitgekozen en in overleg komt het plan van aanpak tot stand.

Aanmelden voor 10 oktober

Interesse? Meld je dan uiterlijk 10 oktober aan via www.greenmakeover.nl of info@greenmakeover.nl en laat weten uit hoeveel leden je huishouden bestaat, hoeveel energie, water en/of gas je nu verbruikt per jaar en waarom jouw huis en tuin/balkon wel een green make over zouden kunnen gebruiken. Hoe duidelijker je hulpvraag, hoe groter de kans dat je uitgekozen wordt. De redactie zoekt zoveel mogelijk verschillende hulpvragen voor het nieuwe seizoen. Van klein tot groot. Stuur ook een filmpje (kan gefilmd met je telefoon) in waarin je jezelf en je eventuele mede bewoners voorstelt en even een rondleiding geeft door het huis en je hulpvraag vertelt. Begin in de eventuele tuin/op het balkon en toon de buitenkant: voor- en achterkant huis en tuin en graag ook beelden van de woonkamer, keuken, meterkast, eventuele CV ketel, badkamer en eventuele slaapkamers.

Op www.greenmakeover.nl lees je meer informatie en tref je de afleveringen aan uit het eerste seizoen.

EINDE BERICHT

Deel dit bericht