GREEN MAKE OVER AFLEVERING #5 WOERDEN

beheerderAfleveringen

GEZIEN IN GREEN MAKE OVER AFLEVERING 5
GREEN MAKE OVER TIPS & TOOLS

PRAKTISCHE TIPS EN TOOLS AFLEVERING WOERDEN OP EEN RIJTJE

“12 verschillende families, 12 verschillende gemeentes, 12 verschillende hulpvragen. Geen aflevering is dan ook gelijk aan de vorige. Eén ding is wel altijd hetzelfde: elke aflevering zit boordevol uiteenlopende tips & tools om je leven een beetje te ‘vergroenen’, terwijl je geld bespaart en lekker, warm, gezond & vrolijk leeft. Uiteraard is het aan jou om te bepalen wat je er uiteindelijk mee doet en welke vorm, merk, items je kiest. Hieronder belichten we in ieder geval nog even de items, tips en tools van onze partners die je in deze aflevering zag.”

Roy weet raad

Slimme energie-oplossingen en bespaartips

Eneco’s omschakeladviseur Roy helpt elke aflevering een gezin met slimme energie-oplossingen en handige bespaartips. Heb je ook een vraag aan Roy, wil je tips of advies? Roy en zijn collega’s helpen je graag verder!

 Meer informatie

Eneco WarmteWinner®

Deze kleine en stille hybride warmtepomp hangt naast je cv-ketel en vervangt je mechanische ventilatiebox. Hij hergebruikt de warmte in je huis en ventileert met frisse buitenlucht. Zo bespaar je tot 50% op gas voor je verwarming. Je ontvangt bovendien € 1.500,- subsidie op de WarmteWinner®.

Toon®, de slimme thermostaat die je helpt besparen

Met de Toon® thermostaat van onze partner Eneco bedien je de verwarming en zie je precies hoeveel energie je verbruikt en wat het kost. Zo bespaar je gemakkelijk op je energierekening. Via internet verbind je Toon® met andere slimme apparaten in huis.

 Meer informatie

Subsidieregeling slimme thermostaat

Ben je eigenaar van je woning? Dan kun je gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) . Zo kun je €100,- subsidie krijgen op Toon®, de slimme thermostaat van Eneco, als je 2 of meer energiebesparende (isolatie)maatregelen uit laat voeren.

Zorg er voor dat de radiatoren geen warmte meer stralen naar de buitenmuren.

TONZON heeft een folie die onzichtbaar zijn werk doet. Dit houdt warmteverlies flink tegen naar de koude buitenmuur.

  Meer informatie 

PAS OP VOCHT ONDER JE VLOER

Zie jij onder je vloer in de kruipruimte nattigheid en bijv. druppels hangen net als Stephanie en Peter? Let dan op dat er geen onnodig vocht aangezogen wordt vanuit je kruipruimte je huis binnen. Anders is het letterlijk dweilen met de kraan open en kan je stoken en ventileren tot je een ons weegt. In deze aflevering hebben we bodemfolie geplaatst om het vocht tegen te houden vanuit de grond, de kruipruimte droog gemaakt en thermokussens geplaatst van onze partner TonZon.

Ketel isoleren met Ketelfolie

Om warmteverlies tegen te gaan pak je je ketel heel gemakkelijk in met folie.

 Meer informatie

Combinatiepakketten

Bovenstaande producten zijn ook in voordelige combinatiepakketten te bestellen via de webshop. Vul de code GreenMakeOver in en ook deze pakketten worden zonder verzendkosten toegestuurd.

 Meer informatie

 

Vragen kunnen altijd gesteld worden via info@tonzon.nl

Ruby's DIY-VLOG MET ONDERZETTERS VAN KURK

Onze vlogster Ruby was deze week lekker creatief met oude kurken. Afgedankte materialen een tweede leven geven is Ruby´s specialiteit. Wat doe jij met je oude kurken?

 Bekijk Ruby’s Vlog hier

energiezuinige waslijnen

Zoals Gwen vertelde is een wasdroger een van de grootste energieslurpers in huis. Met een waslijn bespaar je niet alleen een hoop geld, maar het is ook beter voor de levensduur van je kleding. Maar natuurlijk is het uiteindelijk ook veel beter voor het milieu, want ook met de chemicaliën in je wasverzachter en droogdoekjes belast je het milieu.

Hoe warm je flesvoeding zo energiezuinig mogelijk op?

Gwen vertelde in deze aflevering dat bij het opwarmen van water voor flesvoeding via inductie de minste energie verloren gaat. Maar ook de waterkoker is een slim alternatief. Klimaatstichting HIER tipte Gwen hierover en zette in dit artikel alle opties voor je op een rijtje.

Rijden op je eigen afval! Kan dat?

Ja, Gwen bewijst het door op groengas te rijden met een auto van PitPoint. Het is gemaakt van gft-afval en mest en is een van de schoonste brandstoffen die er op dit moment is. Wist je dat je daarmee 80% CO2-uitstoot reduceert?

Wij jij ook schoner en duurzamer rijden?

En is het tijd om afscheid te nemen van je benzine of diesel slurpende auto? Elektrisch rijden is de grote bekende in Nederland, maar er is meer. Waterstof staat nog in de kinderschoenen, maar doet nu ook zijn intrede. Paul de Winter van Pitpoint Clean Fuels laat je op hun website graag alle mogelijkheden zien.

Je hoeft niet meer te kiezen tussen groen, prijs en kwaliteit

De duurzame verf die onze schilder Stephan Molenaar gebruikte om het bankje/picknicktafel te schilderen is gemaakt van afbreekbare en plantaardige grondstoffen. Lekker groen dus! Deze milieuvriendelijke verf is net zo sterk als de chemische variant, maar wel minder giftig en schadelijk.

 Lees hier verder

Steeds meer mensen koken elektrisch

Bijna de helft van de verkochte kookplaten is een inductiekookplaat. Dat is niet gek, want zoals Gwen zegt: koken met een stekker heeft de toekomst. In deze aflevering laat de lokale ondernemer Vincent De Groot van Electro World De Groot zien hoe eenvoudig je je gasstel vervangt door een inductieplaat. Het is makkelijk, veilig en schoon. En volgens Milieucentraal is koken op inductie het meest duurzaam.

 Lees hier verder

Ook een plukbak in je eigen straat?

Net als Stephanie en haar buren? Voor een eenmalige bijdrage van € 25 komen de vrijwilligers van Duurzaam Woerden een goed gevulde bak vol bloemen en kruiden brengen. Als je de bak samen goed onderhoudt, dan pluk je ook samen de vruchten.

Warmtescanners

Een huis goed isoleren kan zo’n 40% besparing opleveren. Om te weten waar je het best kunt beginnen, is een warmtescan een goede start. Zo zag je hoeveel warmte er verloren ging rond de cooker. Wil je zien waar de meeste warmte uit jouw huis weglekt? Voor 25 euro voeren de vrijwilligers van Duurzaam Woerden een warmtescan van je huis uit.

 Meer informatie

Je ENERGIEREKENING verlagen? Maar hoe dan?

Energiegroep Woerden is een groep actieve inwoners die veel ervaring heeft met het energiezuiniger maken van hun eigen huis. Kennis die ze graag delen met andere woningeigenaren in gemeente Woerden. Ze weten alles over zonnepanelen, warmtepompen, maar ook over hoe je snel geld verdient met een lagere energierekening. Doe er je voordeel mee.

 Meer informatie

Noppes Woerden werkt circulair

Ron de Vries van Noppes Woerden nam het oude gasfornuis van Peter en Stephanie mee. Niet om te verkopen, maar om te zorgen dat alle materialen uit het gasfornuis zo gescheiden worden, dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo wordt afval heel waardevol. Dat noemen ze nou circulair ondernemen. En is typisch 100%Kringloop!

 Meer informatie

Oud bankje wordt Nieuwe Picknicktafel

Zag je dat tweedehands bankje dat schilder Stephan Molenaar er in 1 dag weer als nieuw uit liet zien? Dat kwam bij Noppes Woerden vandaan. Wist je dat ze verrassend leuke spullen hebben? En als je shopt bij een Kringloopwinkel dan weet je dat je een hoop CO2 bespaart.

 Meer informatie

kinderkleding van Biologisch katoen

Helene Oudman van IKIGAI Labels laat in deze aflevering zien hoe mooi en goed kinderkleding van biologisch katoen kan zijn. Beter voor de huid van het kind, beter voor het milieu. Dit keer is het kleding van Grey Label

Hydroponics Click & Grow Smart Garden

Moeite met het tijdig water geven van je planten? Maar wil je toch kruiden in je keuken telen? Denk dan eens aan Hydroponics systemen. Gwen laat in de aflevering een Hydroponics Click & Grow Smart Garden zien. Bijvoorbeeld te bestellen bij Bol.com.

Bewegingsmelder 200W muur

Vaak is het zo, zeker met kinderen in huis, dat het licht onnodig blijft branden. Dit kost uiteraard veel geld maar is ook extra belastend voor het milieu. Deze inbouw-bewegingsmelder bespaart een hoop energie en kan je instellen op tijd, gevoeligheid en hoeveelheid omgevingslicht.

 Meer informatie

GU10 LED lamp

Heel veel mensen hebben in hun inbouwspots GU10 halogeen lampen van 50W die eenvoudig te vervangen zijn voor een LED variant van 5W. Wist je dat zo een kleine aanpassing je al 90% energie bespaart. Gemiddeld verdien je dan ook de kosten van een LED lamp al binnen een jaar terug.

 Meer informatie

Olielamp 24cm LED 2200K

Wil je lekker buiten zitten met een gezellig lampje? Neem dan deze Olielamp die brandt op LED verlichting in plaats van vervuilende olie. Leuk voor thuis, in het park of op de camping.

Wasdrogerballen

Met de wasdrogerballen bespaar je tot wel 25% op de energiekosten van je wasdroger. Niet alleen bespaar je veel geld, maar je schone was is ook zachter zonder dat je daarvoor chemicaliën hoeft te gebruiken. Bovendien zorgen deze fantastische ballen er voor dat je de wasdroger minder lang hoeft te laten draaien. Tel uit je winst!

Homebox

Met de Homebox, een geïsoleerde en tochtvrije brievenbus, kan je tocht en kou in de gang tegengaan. Gemakkelijk te plaatsen in de deur of het kozijn.

 Bestel de homebox

WAKA WAKA

Om onder de vloer te kunnen kijken gebruikt Gwen een handig WakaWaka lampje die werkt op zonne-energie. Dan heb je ook geen kabel nodig en het lampje kan je ook overal neerzetten. Handig voor op reis en de camping bijvoorbeeld. Met de nieuwe Waka Waka’s kan je bovendien je telefoon of laptop opladen. Super handig!

Green Make Over - INSPIRATIEHUIS

Terwijl onze experts elke week een huis in een andere stad een green make over geven, nodigt ons team de buurtbewoners uit in ons mobiele Inspiratiehuis. Voor een Klimaatgesprek vol groene tips en tools en een lekker bakkie koffie of sapje. Dit alles wordt elke week weer mogelijk gemaakt door de Theo Pouw Groep die een mobiele zeecontainer heeft ge-upcycled tot Green Make Over Inspiratiehuis. Fijn zo een groene partner, die ons helpt om Nederland steeds groener en slimmer te maken!

 Meer informatie

UMIA: afval container

Bij Green Make Over moet op 1 dag alles gebeuren en veel verschillende afvalsoorten komen er dan vrij. Hoe fijn is het dat UMIA ons te hulp is geschoten met de levering van een container voor elke aflevering waar we alles in kunnen gooien. Zij scheiden daarna voor ons het afval en zorgen dat het gerecycled wordt!

Groene Aggregaat

Wij proberen zelf ook steeds groener en groener te worden in alles wat wij doen. Een belangrijke stap hebben we kunnen zetten doordat de Groene Aggregaat ons elke week een hybride aggregaat levert op locatie, die wel 90% CO2-uitstoot bespaart! Geen wonder dat steeds meer festivals overschakelen op deze Groene Aggregaat.

 Meer informatie

SAMEN MET JE BUURT AAN DE SLAG

HIER verwarmt, helpt jou samen met je buurtgenoten op weg naar een aardgasvrije buurt. Samenwerken is daarbij belangrijk. Omdat je met elkaar tot een gezamenlijk plan moet komen voor de buurt en omdat je samen vaak voordeliger uit bent. Wil je van start? Volg dan deze vijf stappen.

Betere afwatering

Van Aar Hoveniers uit Woerden legden een goede afwatering aan in de voortuin en zandbak van Stephanie en Peter. En tegelijkertijd maakten ze de tuin een stukje groener. Al dat groen staat niet alleen gezellig, maar is ook beter voor de bijtjes en vlinders. En met al die regen nu blijft hun tuin een stuk droger en blijft het zand gewoon in de zandbak!

 Meer informatie

Lekker groen

Ook leuk om te vertellen dat onze hoveniers elke week weer lekker mogen shoppen voor de volgende aflevering bij onze groen-partner Intratuin. En of de tuin nu op een klei- of zandgrond ligt, bij Intratuin vinden ze altijd de juiste planten. Zo maken we samen elke week Nederland weer een beetje groener.

KLIMAATPOSITIEVE KIPSTER EIEREN

Elke week mogen wij aan bezoekers van ons mobiele Inspiratiehuis Kipster-eieren uitdelen. Diervriendelijke en klimaatpositieve eieren. Wist jij trouwens dat witte eieren beter zijn voor het klimaat? Je koopt ze bij de Lidl.

 Meer informatie

Gezonde frisse lucht

Doordat we koken, braden, douchen ontstaan er vochtproblemen die ongemerkt weer kunnen leiden tot schimmelgroei in huis. Ook die gezellige haard of houtkachel draagt bij aan luchtvervuiling met klachten zoals hoofdpijn, benauwdheid, dufheid en irritatie van keel, neus en ogen tot gevolg. Expert Johan Hoogendoorn uit Woerden maakte daarom de ventilatiekanalen bij Stephanie en Peter schoon. Tip: voor meer wooncomfort laat je ze eens in de 5 jaar schoonmaken.

100% Kringloop: Elke dag anders!

Vintage is hot en je kunt gerust trots zijn op een tweedehands aankoop. En kringlopen is ook vooral heel GROEN. Hier vind je de 100% Kringloop!winkel het dichtst bij jou in de buurt. Het mooie is: je hoeft niet te wachten op de nieuwe collectie, want het aanbod in de winkels wisselt voortdurend. In een 100% Kringloop!winkel vind je bovendien net dat ene kastje voor weinig geld, speelgoed voor je kleine, of die borden die je oma ook had.

 Meer informatie

Deel dit bericht