GREEN MAKE OVER AFLEVERING #4 AMERSFOORT

beheerderAfleveringen seizoen 2022

GEZIEN IN GREEN MAKE OVER AFLEVERING 4 - SEIZOEN 3 / AMERSFOORT
GREEN MAKE OVER TIPS & TOOLS

PRAKTISCHE TIPS, ACTIES EN TOOLS AFLEVERING AMERSFOORT OP EEN RIJTJE

“Elke week een ander huishouden, een andere hulpvraag en andere gemeente. Geen aflevering is dan ook gelijk aan de vorige. Eén ding is wel altijd hetzelfde: elke aflevering zit boordevol uiteenlopende tips, doe het zelf acties & tools om lekker, comfortabel en stijlvol te wonen met minder (energie)kosten en minder klimaatstress! Uiteraard is het aan jou om te bepalen wat je er uiteindelijk mee doet en welke vorm, merk, items je kiest. En vergeet niet… je eigen gedrag is het allerbelangrijkste. Als je je de deuren en ramen open laat staan terwijl je verwarming staat te loeien, schiet het nou eenmaal niet op. Hieronder belichten we in ieder geval nog even de items, tips, doe het zelf acties en tools van onze partners die je in deze aflevering zag.”

DIY INSPIRATIELIJST MILIEUCENTRAAL

Aan de slag met duurzaam leven? Er zijn heel wat acties die jij zelf kunt uitvoeren.

Milieu Centraal inspireert je met een actielijst vol doe-het-zelf ideeën. Op hun website vind je de bijbehorende tips en instructies. Dus stel je eigen lijst samen, ruim wat tijd in, roep hulptroepen erbij, en ga aan de slag! In één weekend krijg je meer acties voor elkaar dan jij wellicht denkt!

Milieu Centraal

Milieu Centraal is voor het derde jaar op rij de onmisbare motor achter Green Make Over. Milieu Centraal is dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van vliegen? Waar laat ik een oude videoband? Met Milieu Centraal ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt.

SpeedComfort radiatorventilator

SpeedComfort radiatorventilatoren zorgen ervoor dat de warmte van je radiator sneller in de kamer komt en beter wordt verdeeld. Je kamer komt in de helft van de tijd op temperatuur. Dat is meer comfort. En daarnaast ga je flink besparen op je gasgebruik. Ze maken nauwelijks geluid en zijn in een handomdraai te plaatsen.  De SpeedComfort radiatorventilatoren verbruiken €0,16 stroom in een heel jaar en zijn geschikt voor de meeste radiator en convectoren.

De samenwerking tussen SpeedComfort en Green Make Over dateert al vanaf de start van Green Make Over in 2019! Niet zo gek als je bedenkt dat die kleine maar o zo krachtige SpeedComfort radiatorventilatoren ervoor zorgen dat de warmte van je radiatoren naar boven worden geblazen waardoor je huis sneller warm is.

Voor meer informatie: www.speedcomfort.nl

Jaga Climate Designers

Dat er verwarmingen bestaan die geschikt zijn voor een warmtepomp en ook nog kunnen verkoelen, dat weten Barbara, Sander en hun kinderen nu maar wat goed! Jaga heeft hun Green Make Over droomwens op dit vlak in vervulling doen gaan. Climate designer producten zijn bedoeld voor de meest milieuvriendelijke technologiëen zoals warmtepompen en zonne-energie. De producten verbruiken minder energie. Daardoor zijn ze veel lichter en kleiner dan andere toestellen. In elk seizoen een maximaal binnencomfort met een minimale vervuiling en een minimaal gebruik van grondstoffen, zo proberen jaga climate designers niet alleen uw binnenklimaat, maar ook het buitenklimaat te verbeteren.

Kijk voor meer info op

Feenstra

Feenstra heeft Barbara en Sander enorm blij gemaakt met de door hen zo gewenste hybride warmtepomp en alle advies eromheen. Een groene droomwens! Zorgeloos wonen! Dat is waar Feenstra voor gaat en staat.

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een kleine warmtepomp met een cv-ketel. Voor het grootste deel van het jaar verzorgt de warmtepomp de verwarming van de woning. Alleen als het buiten heel koud is springt de cv-ketel bij. De cv-ketel zorgt ook voor het warme tapwater. Omdat je op deze manier gas bespaart draagt de hybride warmtepomp bij de vermindering van de CO2 uitstoot.

De ambitie van feenstra is een veilige, gezonde en comfortabele woonomgeving voor iedereen. Feenstra voorziet klanten van een huis waarin het aangenaam, veilig en duurzaam wonen. Door hun kennis, ervaring en service op het gebied van verwarming, veiligheid, ventilatie. Feenstra adviseert, onderhoud en installeert techniek. Kijk maar eens gauw op:

Gardenlux GreenGarden Olivine

De familie uit Amersfoort heeft van Gardenlux het mooie Olivine gekregen voor in de tuin. Alle GreenGarden Olivine producten hebben de unieke eigenschap dat zij CO2 binden en daarom het overschot aan broeikasgassen verminderen. Door GreenGarden Olivine producten te gebruiken kan iedereen dus direct bijdragen aan een beter leefklimaat. reenGarden Olivine is er als zand, split en brokken. De aarde warmt op. Dit komt door het teveel aan kooldioxide (CO2). Gardenlux wil met het nieuwe product GreenGarden Olivine bijdragen aan het herstel van de CO2-balans op aarde. 

Bestel het hier of kijk voor meer informatie:

Gardenlux ECO Grates infiltratieroosters

Dankzij de Gardenlux ECO Grates infiltratieroosters, geleverd door de firma Tebi kan er op snelle en duurzame wijze een verharding worden gecreëerd, geschikt voor parkeerplaatsen en opritten. De brede voegen en openingen zorgen dat het hemelwater goed de bodem in kan trekken. Dit voorkomt wateroverlast in de tuin.

De roosters zijn gemaakt van gerecycled kunststof. De 32 vakjes kunnen worden opgevuld met gras, grind of klinkers. Met deze roosters creëert u op een snelle manier een uniek oppervlak voor uw auto.

De Oud-Hollandse Eco Tegels

Door klimaatverandering stijgt niet alleen de temperatuur wereldwijd, ook neerslagpatronen veranderen. In Nederland merken we dat er vaker overstromingen plaatsvinden door hevige neerslag. ECO-tegels zijn hiervoor een uitstekende oplossing om ons rioolstelsel te ontlasten en onze grondwaterhuishouding te verbeteren. Het ontwerp van de zeskantige open ECO-tegel zorgt ervoor dat het hemelwater soepel in de bodem infiltreert. Bovendien wordt de tegel duurzaam gemaakt van gerecycled grind uit het sloopproces (betongranulaat).

Brams Natuur

Bram Engberts is een bevlogen hovenier en gek op de natuur. In 2006 richtte hij het bedrijf Engberts Hoveniers op, waarin hij tot op de dag van vandaag actief is.
Zijn passie voor een groene leefomgeving gebruikt hij om anderen te enthousiasmeren en hij streeft naar een leef/werkomgeving waar je echt gelukkig van wordt.
Wat doet een groene leefomgeving met ons als mens:

  • herstel van stress
  • het kan aanzetten tot sociaal contact
  • het kan bijdragen aan een optimale ontwikkeling bij kinderen
  • het kan persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen
  • en het kan stimuleren tot bewegen

Bram verzorgt adviezen, presentaties, lezingen, workshops en ontwerpen rondom een groene leefomgeving voor tv, scholen, overheid,  particulieren en bedrijven.

Tuinpraktijk de Groene Loods

Daniel is de Groene Loods. Een tuincoach die samen met mensen de tuin inricht of onderhoud. Daarbij is de tuin een middel om jezelf uit te drukken of om iets te leren/doen. 
Bij herinrichting van tuinen kan het bijna niet duurzamer dan hergebruik van materialen (dus geen extra afval produceren). Tuinpraktijk De Groene Loods verbindt mensen, de natuur, vakmanschap en duurzame ontwikkeling aan elkaar. Enerzijds door klanten praktisch te helpen bij allerhande werkzaamheden in de tuin, anderzijds door in dat proces cognitieve en reflectieve ontwikkelingen op gang te brengen en te stimuleren.

Boldz

Over de powerbank van Boldz

De Boldz tafels worden ondersteunt door een refurbished accu en deze is geschikt voor het opladen van meerdere smart devices.
De Boldz tafels beschikken over 2 USB 3.0 oplaadpunten met beide een accu status display.

Het onderstel van de Boldz tafels, de elektronica en het tafelblad zijn eenvoudig te monteren en demonteren. Het Boldz tafelblad bestaat uit een refurbished zonnepaneel en het onderstel uit gebruikte materialen zoals steigerhout of staal.

Wat doet Boldz

Veel hoogwaardige producten worden vroegtijdig bestempeld als afval.
Met Boldz geven wij op creatieve manier een tweede leven aan zonne-energie en mag er met recht gesproken worden over een circulair product!

Dit doen wij door het opknappen en upgraden van beschadigde en oude zonnepanelen, deze geven wij een tweede leven.
Dit kan door ze te verwerken tot praktische producten met een energie opwekkende functie of deze terug te brengen als primaire energiebron.

Voor meer interesse ga naar: 

Duurzaam Kattebroek

Duurzaam Kattenbroek helpt bewoners van de wijk Kattenbroek bij de verduurzaming van hun woning
Het is een organisatie van vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten
We geven informatie via een website en een nieuwsbrief, we organiseren bewonersavonden, we doen warmtescans en geven persoonlijk advies
We vragen aan bewoners om mbv buurtapps de buren te betrekken, waardoor we een brede beweging op gang willen brengen.

Paris Proof Plan e-book: “Het beste plan maak je zelf”

e wilt iets met je woning. Waar begin je en hoe dan?
Na het jarenlang helpen van huiseigenaren bij het comfortabeler en duurzamer maken van hun woning, heeft Huisfluisteraar Lars Boelen besloten de belangrijkste ervaringen en opgedane kennis op te schrijven.
Niet alleen over de techniek, maar ook hoe je het kunt aanpakken als bewoner.
Onder het motto “het beste plan maak je zelf” kun je met actuele kennis en ervaringen een frisse start maken voor je eigen woning.

ELHO

De plantenpotten en regentonnen van Elho zijn gebaseerd op de laatste kleur- en vormtrends. Afval gebruikt Elho om de mooiste design potten te maken. Design potten voor binnen en buiten, gemaakt van 100% gerecycled plastic. De potten en regentonnen worden geproduceerd met windenergie. De deksel van de regenton is tegelijk een plantenbak!

Invroheat

Duurzame energie en aanmerkelijk goedkoper dan gas
Een paneel van 650W verwarmt een ruimte tot 13m2
Het paneel is voorzien van verwijderbare folie, heb je genoeg van de afbeelding, dan bestel je een nieuwe en plak je deze op het paneel
Gezonde warmte met een eigentijdse uitstraling

KOK fietsen Utrecht

De Brompton electric is een elektrische vouwfiets die ideaal is voor naar het werk. De fiets vouw je zo maar op en kan je snel in de trein of in de kofferbak van je auto meenemen of onder je bureau opbergen. De accu zit in de tas voorop dus die haal je er zo af. De tas is ook ideaal om werk spullen in op te bergen! De fiets is beschikbaar gesteld door Kok Fietsen uit Utrecht.

Ledlampen

Onze vaste Led Lampen partner is ook dit jaar weer Xtra Warm Led. Xtra Warm Led is een in ’s-Hertogenbosch gevestigd bedrijf dat alle mogelijke LED verlichting oplossingen lever ten gespecialiseerd is in Xtra Warme LED verlichting. Xtra Warm betekent kleurtemperaturen van 2700K en lager zodat je, terwijl je bespaart op je energiekosten, geen concessie hoeft te doen aan de sfeer.

Vervang oude gloei-en halogeenlampen door ledlampen. Ook als ze het nog doen. Gemiddeld bespaar je daarmee 55 euro per jaar. En vergeet niet lampen uit te doen als je ergens weggaat. Dat bespaart ook een hoop!

Tuinpraktijk de Groene Loods

Groener Wonen is een nieuw magazine gericht op duurzaam wonen (energiebesparing, isolatie, warmtepompen, zonne-energie etc.) en milieuvriendelijk leven zonder in te leveren op comfort. Het tijdschrift biedt naast informatie en praktische tips ook vooral veel (woon)inspiratie.

Ecosavers

Ecosavers maken energiebesparende producten met hoge kwaliteit. De producten besparen stroom, gas/olie en/of water.
Ga voor meer informatie naar

Deel dit bericht