GREEN MAKE OVER AFLEVERING #3 AMERONGEN

beheerderAfleveringen seizoen 2022

GEZIEN IN GREEN MAKE OVER AFLEVERING 2 - SEIZOEN 3 / AMERONGEN
GREEN MAKE OVER TIPS & TOOLS3

PRAKTISCHE TIPS, ACTIES EN TOOLS AFLEVERING AMERONGEN OP EEN RIJTJE

“Elke week een ander huishouden, een andere hulpvraag en andere gemeente. Geen aflevering is dan ook gelijk aan de vorige. Eén ding is wel altijd hetzelfde: elke aflevering zit boordevol uiteenlopende tips, doe het zelf acties & tools om lekker, comfortabel en stijlvol te wonen met minder (energie)kosten en minder klimaatstress! Uiteraard is het aan jou om te bepalen wat je er uiteindelijk mee doet en welke vorm, merk, items je kiest. En vergeet niet… je eigen gedrag is het allerbelangrijkste. Als je je de deuren en ramen open laat staan terwijl je verwarming staat te loeien, schiet het nou eenmaal niet op. Hieronder belichten we in ieder geval nog even de items, tips, doe het zelf acties en tools van onze partners die je in deze aflevering zag.”

DIY INSPIRATIELIJST MILIEUCENTRAAL

Aan de slag met duurzaam leven? Er zijn heel wat acties die jij zelf kunt uitvoeren.

Milieu Centraal inspireert je met een actielijst vol doe-het-zelf ideeën. Op hun website vind je de bijbehorende tips en instructies. Dus stel je eigen lijst samen, ruim wat tijd in, roep hulptroepen erbij, en ga aan de slag! In één weekend krijg je meer acties voor elkaar dan jij wellicht denkt!

Milieu Centraal

Milieu Centraal is voor het derde jaar op rij de onmisbare motor achter Green Make Over. Milieu Centraal is dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoe kan ik in mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van vliegen? Waar laat ik een oude videoband? Met Milieu Centraal ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt.

SpeedComfort radiatorventilator

SpeedComfort radiatorventilatoren zorgen ervoor dat de warmte van je radiator sneller in de kamer komt en beter wordt verdeeld. Je kamer komt in de helft van de tijd op temperatuur. Dat is meer comfort. En daarnaast ga je flink besparen op je gasgebruik. Ze maken nauwelijks geluid en zijn in een handomdraai te plaatsen.  De SpeedComfort radiatorventilatoren verbruiken €0,16 stroom in een heel jaar en zijn geschikt voor de meeste radiator en convectoren.

De samenwerking tussen SpeedComfort en Green Make Over dateert al vanaf de start van Green Make Over in 2019! Niet zo gek als je bedenkt dat die kleine maar o zo krachtige SpeedComfort radiatorventilatoren ervoor zorgen dat de warmte van je radiatoren naar boven worden geblazen waardoor je huis sneller warm is.

Voor meer informatie: www.speedcomfort.nl

Gemeente Utrechtse heuvelrug

Het energiezuiniger maken van monumenten is goed mogelijk. Wel is maatwerk nodig. Het moet zorgvuldig en met vakmanschap gebeuren. In Amerongen zijn veel monumenten. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft handige informatie gebundeld in deze brochure.

Droomprijs: Vacuümglas

Frank Pince van der Aaa leverde de geweldige droomprijs. Hij heeft ervoor gezorgd dat de zijruiten in de koude slagerij niet meer zo tochten met Fineo Vacuümglas! Hij is een absolute expert op dat vlak!
Mail hem gerust met vragen: info@revisi.nl

FINEO

Glas verduurzamen kan op veel manieren. Fineo vacuümglas zorgt voor veel minder kou in de oude slagerij. Het FINEO-glas ervaart de thermische prestaties van driedubbele beglazing, maar is drie tot vier keer dunner. Dankzij z’n unieke vacuümtechnologie combineert FINEO maximale isolatie met een bijzonder aangenaam woon- en leefcomfort.

La paloma BV

La paloma Glasindustrie instaleert het glas van Fineo. La paloma heeft glas bijna alles; spiegels , keukenachterwanden, hardglas, douchedeur,  douchecabine, hr++, monumentenglas, Fineo, voorzetramen, glaszetter, glasschade  en isolatieglas apeldoorn, balustrade, en of vervangen van al uw glas. 
Ze plaatsen en leveren aan particulieren en bedrijven, geen ruit is te klein of te groot voor La paloma.
Kijk voor meer info op:

Gardenlux Hydrablob infiltratiekrat

Paul installeerde in een handomdraai de Gardenlux Hydroblob infiltratieput onder zijn lekkende buitenkraan. Op de Gardenlux hydroblob infiltratieput/-krat sluit je de hemelwaterafvoer aan. De boxen bufferen het water en geven het langzaam af aan de bodem. De hydroblob is gemaakt van duurzaam materiaal en is milieuvriendelijk. Ook is het bestand tegen erosie door plant- en boomwortels. Er zijn ook kleinere vormen voor bijvoorbeeld onder de buitenwaterkraan. De krat en put worden geleverd door Gardenlux en TeBi.

Gardenlux, Te-Bi bestratingsmaterialen

Al meer dan 40 jaar is TeBi Bestratingsmaterialen een begrip in het straatbeeld. Letterlijk, want de innovatieve producten en materialen van TeBi vinden hun weg naar straten, tuinen en bedrijfsterreinen door heel Nederland.

Brams Natuur

Bram Engberts is een bevlogen hovenier en gek op de natuur. In 2006 richtte hij het bedrijf Engberts Hoveniers op, waarin hij tot op de dag van vandaag actief is.
Zijn passie voor een groene leefomgeving gebruikt hij om anderen te enthousiasmeren en hij streeft naar een leef/werkomgeving waar je echt gelukkig van wordt.
Wat doet een groene leefomgeving met ons als mens:
herstel van stress
het kan aanzetten tot sociaal contact
het kan bijdragen aan een optimale ontwikkeling bij kinderen
het kan persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen
en het kan stimuleren tot bewegen
Bram verzorgt adviezen, presentaties, lezingen, workshops en ontwerpen rondom een groene leefomgeving voor tv, scholen, overheid,  particulieren en bedrijven.

ELHO

De plantenpotten van elho zijn gebaseerd op de laatste kleur- en vormtrends. Afval gebruikt elho om de mooiste design potten te maken. Design potten voor binnen, gemaakt van 100% gerecycled plastic. De potten worden geproduceerd met windenergie.

Kijk snel op www.elho.nl

groener wonen

Groener Wonen is een glossy magazine gericht op duurzaam wonen (energiebesparing, isolatie, warmtepompen, zonne-energie etc.) en milieuvriendelijk leven zonder in te leveren op comfort. Het tijdschrift biedt naast informatie en praktische tips ook vooral veel (woon)inspiratie.

Invroheat

Duurzame energie en aanmerkelijk goedkoper dan gas
Een paneel van 650W verwarmt een ruimte tot 13m2
Het paneel is voorzien van verwijderbare folie, heb je genoeg van de afbeelding, dan bestel je een nieuwe en plak je deze op het paneel
Gezonde warmte met een eigentijdse uitstraling

KOK fietsen Utrecht

De Brompton electric is een elektrische vouwfiets die ideaal is voor naar het werk. De fiets vouw je zo maar op en kan je snel in de trein of in de kofferbak van je auto meenemen of onder je bureau opbergen. De accu zit in de tas voorop dus die haal je er zo af. De tas is ook ideaal om werk spullen in op te bergen! De fiets is beschikbaar gesteld door Kok Fietsen uit Utrecht.

Ledlampen

Onze vaste Led Lampen partner is ook dit jaar weer Xtra Warm Led. Xtra Warm Led is een in ’s-Hertogenbosch gevestigd bedrijf dat alle mogelijke LED verlichting oplossingen lever ten gespecialiseerd is in Xtra Warme LED verlichting. Xtra Warm betekent kleurtemperaturen van 2700K en lager zodat je, terwijl je bespaart op je energiekosten, geen concessie hoeft te doen aan de sfeer.

Vervang oude gloei-en halogeenlampen door ledlampen. Ook als ze het nog doen. Gemiddeld bespaar je daarmee 55 euro per jaar. En vergeet niet lampen uit te doen als je ergens weggaat. Dat bespaart ook een hoop!

Pinball shop

Op PinballShop.nl vond Paul energiezuinige LED lampjes voor hun o zo geliefde flipperkast!
Eén op één te vervangen met de standaard gloeilampjes.
Bespaart energie en gaa langer mee dan een standaard gloeilampje. Kijk snel op pinballshop voor al hun flipperkast items.

Tas Boomkwekerij

Het wijnvat dat in de aflevering een tweede leven kreeg als regenton is afkomstig van Tas Boomkwekerij. Het wijnvat is ook te gebruiken als ijsbad of plantenbak. Tas Boomkwekerij heeft een eigen tuincentrum en kwekerij in Waddinxveen waar de meeste producten gekweekt worden. Tevens is er daar ook de werkplaats voor de wijnvaten.

Niebla

De waterbesparende douchekop is van Niebla in deze aflevering. Deze duurzame douchekop bespaart 50% van het water vergeleken met normale douche koppen. Het douchen voelt alsnog weldadig lekker aan en behoud de omhullende warmte die het douchen zo fijn maakt. De waterbesparende douchekop heb je al snel terugverdiend door de lage prijs.

Kijk voor meer informatie op:

Yumeko

Yumeko luxe beddengoed en badgoed is gemaakt van duurzame materialen en met de hoogst mogelijke aandacht voor milieu, mens en dier. Zacht voor jou, zacht voor de wereld.
Link naar de katoen satijnen overtrekset collectie van Yumeko
https://www.yumeko.nl/bedlinnen/katoen-satijn-collectie
link naar de badjassen van Yumeko: 

link naar de slaapmaskers van Yumeko:

Ecosavers

Ecosavers maken energiebesparende producten met hoge kwaliteit. De producten besparen stroom, gas/olie en/of water.
Ga voor meer informatie naar

Duurzame bloemen, berghroos

De mooie, duurzame bloemen in het programma zijn afkomstig van Berghroos Bloembinders.
Zijn zonder gif gekweekt en daardoor extra mooi!

Vind ook een duurzame gecertificeerde bloemist bij jou in de buurt:

Deel dit bericht