GREEN MAKE OVER AFLEVERING #11 NIJMEGEN

beheerderAfleveringen seizoen 2020

GEZIEN IN GREEN MAKE OVER AFLEVERING 11 - SEIZOEN 2
GREEN MAKE OVER TIPS & TOOLS

PRAKTISCHE TIPS EN TOOLS AFLEVERING NIJMEGEN OP EEN RIJTJE

“10 verschillende huishoudens en 2 verschillende scholen, 12 verschillende gemeentes, 12 verschillende hulpvragen. Geen aflevering is dan ook gelijk aan de vorige. Eén ding is wel altijd hetzelfde: elke aflevering zit boordevol uiteenlopende tips & tools om lekker, comfortabel en stijlvol te wonen met minder (energie)kosten en minder klimaatstress! Uiteraard is het aan jou om te bepalen wat je er uiteindelijk mee doet en welke vorm, merk, items je kiest. En vergeet niet… je eigen gedrag is het allerbelangrijkste. Als je je de deuren en ramen open laat staan terwijl je verwarming staat te loeien, schiet het nou eenmaal niet op. Hieronder belichten we in ieder geval nog even de items, tips en tools van onze partners die je in deze aflevering zag.”

ZET ‘M OP 60

De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Mocht het zelf niet lukken, dan helpen installateurs die zijn aangesloten bij Techniek Nederland en lokale energiecoöperaties je ook graag. Kijk op: www.zetmop60.nl

CONSUMENTENBOND

De familie Özer verwacht in de toekomst van het gas af te gaan. Dan verandert er van alles op het gebied van koken (inductie) en verwarmen (warmtenet). De Consumentenbond vertelt over de mogelijkheden om toch nog een nieuwe cv-ketel te kopen of huren. Want de huidige ketel is aan vervanging toe. Via het Cv-ketel collectief van de Consumentenbond kunnen ze een cv-ketel gratis laten verwijderen als ze van het gas afgaan.

https://cvketelcollectief.consumentenbond.nl/wizard/gmo

En natuurlijk geeft de Consumentenbond ook aan de familie Özer weer een gratis lidmaatschap weg. Dat levert ook hen veel voordeel op. Wil jij dat ook? Lid worden van de Consumentenbond

ISOLATIE

Thuis energie en daarmee geld besparen en meer wooncomfort en een gezondere leefomgeving begint bij de basis. Daarom hebben Balan en Gwen, op basis van de resultaten van de warmtescan van Ton Willemsen met diverse TonZon folies in de woning van de familie Özer de basis gelegd voor een gezonde, comfortabele en energiezuinige woning. Dankzij de Bodemfolie komt geen vocht meer uit de kruipruimte de woning binnen. De vloerisolatie met Thermoskussens maakt de vloer warmer en droger waardoor schimmels en huismijt nauwelijks nog kans krijgt. Ook worden de hete zonnestralen in de zomer door het zolderraam geweerd met een isolerend rolgordijn. Dit beperkt ook de kou die door het raam komt in de winter. De combinatie van de vloerisolatie met HR-radiatorfolie geeft in deze tussenwoning een besparing op de energienota van tientallen procenten.

www.tonzon.nl

CONSUMENTENBOND

De Consumentenbond is de enige onafhankelijke belangenbehartiger van de consument in Nederland. De Consumentenbond komt op voor consumentenrechten, test heel veel producten, komt in actie voor het consumentenbelang, geeft diverse gidsen en boeken uit en biedt juridische ondersteuning en geeft antwoord op veel vragen. Ook zijn er collectieven waarbij je als consument kan profiteren van scherpe inkoopvoordelen. Bijvoorbeeld op het gebied van energie.

Lid worden van de Consumentenbond

LONGi ZONNEPANELEN

Een grote wens van de familie was om met zonnepanelen hun eigen energie op te wekken. Nou de kerstman kan trots zijn op de duurzame Green Make Over Installateurs van Schimmel Techniek Duurzaam. Patrick Schimmel en Jaimie Klomp lieten de wens uitkomen! Ze plaatsten 8 LONGi zonnepanelen geplaatst van 320Wp met medewerking van de Technische Unie. Longi zonnepanelen presteren 3x beter dan IEC normen voorschrijven.

Wil jij ook zonnepanelen of heb je een vraag over zonnepanelen. Aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact op met Jaimie Klomp of Patrick Schimmel of een van hun collega’s:

www.schimmeltechniek.com

Meer informatie over LONGi Zonnepanelen

ENPHASE OMVORMERS

Zonnepanelen zijn misschien het meest zichtbaar, maar de omvormer doet al het echte werk. Het kiezen van een omvormer technologie is de meest kritische beslissing wanneer je kiest voor zonne-energie. Onze installateur Schimmel Techniek Duurzaam koos voor  Enphase Micro-Omvormers.

Twijfel jij of je de juiste keuze maakt qua zonnepanelen of omvormers? Aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact op met Jaimie Klomp of Patrick Schimmel of een van hun collega’s:

www.schimmeltechniek.com

EATON METERKAST

De 30 jaar oude meterkast is door de duurzame Green Make Over installateur Schimmel Techniek Duurzaam vervangen voor een moderne Eaton meterkast met de juiste aardlekschakelaars en nieuwe groepen indeling.  Eaton’s missie is om de kwaliteit van leven en het milieu te verbeteren door gebruik te maken van technologieën en diensten voor energiebeheer.

Ja, Ja, als Schimmel Techniek Duurzaam is geweest, dan weet je zeker dat er geen half werk wordt geleverd.

www.schimmeltechniek.com

XTRAWARMLED

Onze ledlampen expert Bas Lathouwers heeft flink uitgepakt en alle lampen in het huis die onzuinig waren vervangen door ledlampen. Een LED make over dus. Daar gaat de familie Özer veel energie mee besparen. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder energie dan een halogeenlamp. De aanschaf van ledlampen verdien je gemiddeld in 3 jaar terug (bron: Milieu Centraal)

www.xtrawarmled.com

GEMEENTE NIJMEGEN

Nijmegen wil een energieneutrale stad zijn en helpt inwoners graag met energie besparen. Met gezamenlijke inkoopacties, gratis producten, energiecoaches, subsidies, leningen en energie-advies voor verschillende soorten huizen. Kijk voor tips, acties en informatie op regionaalenergieloket.nl/nijmegen. Of maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek bij ons Loket Duurzaam Wonen Plus.

Steeds meer Nijmegenaren kiezen ervoor om energiezuiniger te wonen. Dat zorgt voor een comfortabel huis en is goed voor uw energierekening en het klimaat. Energiezuinig wonen kan onder andere door goed te isoleren, eigen energie op te wekken met zonnepanelen en de cv-installatie zuiniger af te stellen. En met allerlei kleine klusjes, zoals tochtstrips, een brievenbusborstel, LED-verlichting en radiatorfolie. Dit alles zie je in deze aflevering van Green Make Over.

CARL OKKERMAN GROENPROJECTEN

Hovenier Niels Vlot verving in deze aflevering onze vaste hovenier Bram Engberts die helaas niet bij de opnames aanwezig kon zijn. Maar oh, wat een prestatie zette Niels met zijn collega’s van Carl Okkerman Groenprojecten neer in een recordtijd.  De familie wilde absoluut hun kunstgras (gerecycled van een oud voetbalveld) behouden en een onderhoudsarme tuin met tegels. Binnen die kaders is Niels er toch in geslaagd om de tuin zo ‘groen’ mogelijk te maken met voldoende mogelijkheden voor waterberging en biodiversiteit. Hieronder zie je een aantal belangrijke items die in dat kader warden toegepast in de tuin.

Kan jij de hulp van Niels en zijn collega’ hoveniers ook goed gebruiken? Okkerman Groenprojecten helpt je graag met het uitdenken, realiseren en/of onderhouden van je nieuwe tuin. Of het nu op het dak is of niet.

www.okkermangroen.nl

GARDENLUX HYDROBLOB

Wateroverlast komt steeds vaker voor in Nederland. Het klimaat is aan het veranderen en we hebben steeds meer te maken met extreem weer. Het Gardenlux Hydroblob systeem biedt een goede oplossing om het regenwater op te vangen. De Hydroblokken worden onder het terras of oprit ingegraven.

De blokken zijn gevuld met steenwol die als waterbuffer functioneren. Als het water is opgevangen, trekt het langzaam de grond in. Om wateroverlast te voorkomen is het Hydroblob systeem perfect voor je oprit en terras. Het is milieuvriendelijk en efficiënt.

Je kan eenvoudig zelf wateroverlast in je tuin voorkomen met de Hydroblokken. Het kan gebruikt worden bij: wateroverlast, lijngoten, regenpijpen en infiltratieputten. Het systeem is eenvoudig te koppelen met koppelstukken en koppelbuizen.

https://www.tebi.nl/hydroblob-systeem

KERAMISCHE TEGELS

Keramische tegels zijn erg populair in de Nederlandse tuinen. Iedereen wil ze tegenwoordig hebben. De voordelen van keramische tegels zijn: kleurvast, krasvrij, een anti-sliplaag, onderhoudsvriendelijk en minder snel een groene uitslag. Onze voorkeur gaat uit naar keramische tegels. Ze worden gemaakt van klei en gebakken bij een temperatuur van circa 1100 graden Celsius. Ze nemen door hun hardheid geen vocht op. Regenwater wordt door de voegen of door het afschot van de tegels afgevoerd. 

Keramische tegels geven je tuin een luxe uitstraling. Wij haalden de keramische tegels bij Te-bi Sierbestrating in Montfoort, gelegen in de provincie Utrecht. Daar is een showplein van 1200m². Lekker buiten! Hier zie je talloze keramische tegels.

https://www.tebi.nl/shop/keramische-tegels

ECO TEGELS

Door klimaatverandering stijgt niet alleen de temperatuur wereldwijd, ook neerslagpatronen veranderen. In Nederland merken we dat er vaker overstromingen plaatsvinden door hevige neerslag. ECO-tegels zijn hiervoor een uitstekende oplossing om ons rioolstelsel te ontlasten en onze grondwaterhuishouding te verbeteren. Het ontwerp van de zeskantige open ECO-tegel zorgt ervoor dat het hemelwater soepel in de bodem infiltreert. Bovendien wordt de tegel duurzaam gemaakt van gerecycled grind uit het sloopproces (betongranulaat). 

Deze bijzondere tegels kun je gebruiken voor het creëren van een paadje in de tuin, of bijvoorbeeld om de oprit mee te bestraten.

https://www.tebi.nl/betontegels/eco-tegel-grijs

SEDUM DAK

Niels zocht het hoger op om er toch voor te zorgen dat hij voldoende levend groen kon aanbrengen zonder dat de familie hier onderhoud aan hoeft te verrichten. Hij bracht een sedum dak aan op de overkapping. Goed voor het behoud van het dak, waterberging, insecten en de nodige afkoeling onder de overkapping in de zomer.  Hij had handige sedum cassettes bij zich. Neerleggen op het dak en klaar! Uiteraard hielp het Green Make Over team hem graag mee! Ook iets voor bij jou? Niels staat klaar om voor jou in actie te komen met zijn sedum cassettes.

www.okkermangroen.nl

ECOLIFETUBE

Wim van den Manacker, oprichter van Ecolifetube helpt de familie Ozer in deze aflevering om een gesloten Ecosysteem te maken. Dit is een mini tuintje in een afgesloten fles Een Ecosysteem is een duurzame manier van planten hebben in huis als je geen groene vingers hebt. De plantjes hoef je geen water te geven. Wil jij ook zo’n prachtige Ecoliftetube thuis of ook een workshop aanvragen? Wim staat klaar om je te woord te staan.

info@ecolifetube.nl

http://www.ecolifetube.com

STOOV

Met alleen warmtekussens lossen we het klimaatprobleem niet op. Maar
het helpt wel. Door jou direct te verwarmen met een stijlvol warmtekussen in je rug, kan de thermostaat een stuk omlaag. Met iedere graad lager op de thermostaat bespaar je al 6% aan energie. Wat leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot én je energie rekening. Je hebt het je misschien niet eerder gerealiseerd, maar op die manier zorgen we beter voor onszelf en de planeet.

En… de Stoov® Warmtekussens verwarmen jou als persoon en niet de lucht om je heen!  En dat is een stuk efficiënter toch ?  Dus ook ideaal voor buiten als je in de winter buiten wil zitten maar die energieslurpende heater niet aan wil doen! En wij vinden de kussens ook mooi om te zien. Ook niet onbelangrijk☺ De kussens zijn gemaakt van natuurlijke materialen en in diverse mooie kleuren verkrijgbaar.

www.stoov.com

BIJENWASKAARS

We hebben extra sfeer gebracht door kaarsen van Bijenkaars  te gebruiken. Bijenkaars zit in Nijmegen. De bijenwaskaarsen zijn gemaakt van 100% pure bijenwas. Er komt dus geen olie aan te pas.

Bijenkaars heeft een manier bedacht om de bijenwas te kleuren met natuurlijke pigmenten.

Kaarsen van bijenwas ruiken niet alleen lekker, zij branden ook langer en stralen een fijne sfeer uit. Omdat bijenwas een natuurproduct is dat uit een mengsel van vele verschillende stoffen bestaat, is er geen smeltpunt, maar een smelttraject.

Het smelttraject van bijenwas ligt tussen de 60 en 65°C, maar vanaf 40°C is bijenwas al zacht en kneedbaar. Dus leg of zet u kaars niet in de zon of te dicht bij een verwarming.

https://bijenkaars.nl

ISOVLAS

Het zolderdak is van binnenuit door het Green Make Over team na-geïsoleerd met het duurzame Isovlas Reno TG ELEGANT. Dus kou, warmte en geluid van buitenaf hebben het nakijken.

Isovlas Reno TG Elegant is uiterst betaalbare, flexibele isolatie dat gemaakt is van vlas. Dus géén irritatie van ogen, huid en luchtwegen. De Reno TG Elegant is kant-en-klaar aan te brengen. Het isolatiemateriaal wordt namelijk op maat aangeleverd en alvast voor je bevestigd op harde, gladde, stootvaste, afwasbare en prachtig afgewerkte onderplaten. Even slim als logisch. Het flexibele, oversized vlaspakket op de harde onderplaat (de luxe zichtzijde) dicht alle hoeken en gaten.

De onderplaten zijn daarbij ook nog eens sterk brandvertragend.

Vraag naar de mogelijkheden bij jouw Bouwcentervestiging. 
Meer info: https://www.isovlas.nl/reno-interieur-tg-elegant/

KOOKPLAAT VERVANGEN

Kook jij nog op gas en denk je er wel over om over te stappen op inductie maar heb je geen idee hoe en wat aan te passen? En/of wil je binnenkort je bestaande kookplaat vervangen door een groter exemplaar? Dan is Kookplaat.info misschien wel een heel handig adres voor jou. Zij kunnen je totaal ontzorgen bij bijvoorbeeld:

– Het overstappen van koken op gas naar inductie
– Het zagen van je composiet of granieten keukenblad bij jou op locatie
– Het aanpassen van je meterkast voor elektrisch koken

www.kookplaat.info

MAKUS

Als je met je huis aardgasvrij wil worden, tja, dan kan je ook niet meer koken op gas. Sajenna zag er enorm tegenop om haar gasstel vaarwel te zeggen. Dussss zorgde het Merel ervoor dat ze een van de mooiste design inductieplaten kreeg die er bestaan. In dit geval de MAKUS Honeycomb inductiekookplaat! Aardgasvrij koken in stijl dus voortaan voor de familie Özer. Koken op dit sierraad voor je woning is tegelijk beter voor het milieu, veiliger en een stuk makkelijker schoonmaken. MAKUS ontwikkelt inductieplaten met verschillende designs en tinten. Kijk snel op:

www.makuskitchen.com

INFOCENTER AARDGASVRIJ ZWANENVELD

Het infocenter Aardgasvrij Zwanenveld gaat per 1 januari open bij Leerwerkwinkel Pronk (Stichting van Hier naar Daar)

SAMSUNG

Een oude koelkast behoort vaak tot de grootste energieslurpers in een huis. Zo ook bij de familie Özer! Ze hadden zelfs nog een grote oude vriezer in de schuur staan omdat ze ruimte te kort hadden. Dubbele kosten! Daarom hebben we de oude koelkast vervangen door een groter exemplaar. En niet zomaar een. Het is een energiezuinige Samsung koel-vriescombinatie met optimaal geisoleerde wanden met als extra voordeel: muisstil. Ook heeft de familie nu meer ruimte voor hun verse boodschappen en kunnen er een stuk minder plastic flesjes voor koud water gekocht worden. Met de waterdispenser in de koelkastdeur is het tappen maar! 

https://www.samsung.com/

BLESH YOU

Bij Bleshyou kun je de meest bijzondere (tweedehands)planten kopen. Niet alleen speciaal om wie of wat ze zijn, maar vooral bijzonder om hun verhaal en achtergrond.

www.bleshyou.nl

ELHO SELF-WATERING INSERT

Met de elho self-watering insert is zorgen voor je planten een fluitje van een cent. Vanaf nu kun jij als een expert je planten verzorgen zonder dat het jou te veel tijd kost. De insert is een simpel watergeefsysteem waarmee de planten op het juiste moment precies de juiste hoeveelheid water krijgen. De watermeter van het systeem geeft aan wanneer je hem moet vullen, waarna de planten wekenlang voor zichzelf kunnen zorgen. Dag plantenstress! De insert past in de meeste elho bloempotten, en ook andere potten van bijvoorbeeld keramiek. Zonder zorgen genieten van een groen interieur, dat is toch wel de droom.

Meer info: https://www.elho.com/nl/collectie/product/8711904331566/self-watering-insert-liv-black-17/

PLANTEN WATERGEVER GLAZEN VOGEL

vergeet nooit meer je planten water te geven. Met deze planten watergever glazen vogel zijn uitgedroogde of verzopen planten verleden tijd. Doe simpel water in de planten watergever glazen vogel. En zet de watergever daarna in een pot en de rest gaat vanzelf. Doordat de glazen buis tot aan de bodem komt, krijgen de wortels precies genoeg water naar behoeft zonder dat ze “natte voeten” krijgen. Als de wortels te lang in het water staan gaan ze rotten, wat de levensduur van de plant verkort. Met deze planten watergever glazen vogel hoef je je daar geen zorgen over te maken, de planten krijgen precies genoeg water.
De watergever is gemaakt van helder glas in de vorm van een vogel. Niet alleen is deze watergever heel nuttig, maar staat ook heel leuk in een pot. Door het water wat in het reservoir zit krijgt de vogel een levendig uiterlijk.

https://www.planthetsimpel.nl/

PLANTSOME

Vergeet jij wel eens water te geven? Of geef je wel water, maar doe je eigenlijk maar wat? Dan is de kans groot dat jouw groene amigo binnen de kortste keren een graftak is. Jouw plant de juiste hoeveelheid slokjes water geven klinkt simpel, maar is het niet. De Plantsome App helpt je bepalen hoeveel en hoe vaak je voor een drankje en wat plantenvoeding moet zorgen!

https://www.plantsome.nl

DE KISTENKONING

De banken in de tuin, de tafel, de hangende plantenbakken aan de muur buiten, en nog veel meer meubilair in de tuin…. Het kwam allemaal van De Kistenkoning!  De passie van oprichter Ramon Zeilstra ligt bij duurzaamheid en het tegengaan van de “wegwerpmaatschappij” van producten. De Kistenkoning gelooft in upcycling: het omtoveren van oude en ‘onbruikbare’ materialen tot iets wat weer waardevol is en vaak zelfs mooier dan voorheen. “‘afval’ wat normaal gesproken bij het grof vuil wordt gezet, krijgt nu een nieuwe functie met een hogere duurzaamheid. Je bespaart  én je spaart het milieu.” Zo biedt De Kistenkoning mooie producten van hergebruikt materiaal als hout die niet alleen trendy en goed voor de portemonnee zijn, maar ook nog eens milieubewust.

www.dekistenkoning.nl

STADSBOOM

Leerwerk bedrijf Stadsboom Nijmegen heeft meubilair gemaakt en geleverd van bomen uit de omgeving van Nijmegen.  Leerwerk bedrijf Stadsboom Nijmegen maakt meubilair op maat voor iedereen. Het hout komt uit de omgeving van Nijmegen. Stadsboom Nijmegen leidt jongen mensen op voor de hout- en meubel- en metaalbranche.

www.stadsboom.nl

ADOPTEER EEN KERSTBOOM

Miljoenen kerstbomen verdwijnen elk jaar in de verbrandingsoven. Dat is natuurlijk zoned! Dus bij AdopteerEenKerstboom huur je een kerstboom, die in januari weer wordt teruggeplant. Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee. De bomen zijn bovendien allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je het volgend jaar je eigen boom opnieuw adopteren. Zo krijgt je kerstboom een eigen ‘thuis’. Het leukste komt natuurlijk eerst. Je gaat naar een uitgiftepunt in jouw buurt en zoekt de mooiste boom uit. Die boom, groot of klein, waar je blij van wordt. En elke jaar krijg je weer dezelfde boom thuis!

Heb je een boom naar wens, dan betaal je bovenop de adoptieprijs 10 euro statiegeld. Het statiegeld krijg je retour als je je boom in januari in goede conditie terug brengt. Elk uitgiftepunt vermeldt de prijzen van de (beschikbare) adoptiebomen op de eigen pagina. 

https://adopteereenkerstboom.nl

https://adopteereenkerstboom.nl/uitgiftepunten/nijmegen/

GREEN PAN

Sajenna kreeg van het Green Make Over team een GreenPan pannenset, geschikt voor inductie. En… het zijn ‘gezonde’ pannen!  Bij GreenPan zijn ze ervan overtuigd dat gezond koken begint met een gezonde pan. Daarom ontwikkelde GreenPan een keramische antikleeflaag op basis van natuurlijke grondstoffen, zoals zand. GreenPan zegt NEE tegen schadelijke stoffen. Dat is beter voor je gezondheid en voor het milieu! 

https://www.greenpan.nl/nl/producten/pannenset/mayflower-13-delige-pannenset-met-keramische-antiaanbaklaag

MICHI

De workshop van Ecolifetube vond plaats in het Trainingscentrum Michi te Nijmegen. Dit is een plek waar iedereen de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal. Michi biedt lessen in Karate, Yoga, Rots en Water weerbaarheidstraining, Meditatie en Personal Training. Tevens zijn onze ruimtes te huur voor vergaderingen en workshops. Ontwikkelen, plezier en ontmoeten zijn kernwoorden in alle activiteiten

www.trainingscentrum-michi.nl

NO WASTE DECORATION

De tuin is helemaal in kerstsfeer gebracht.

Onder andere met decoratie van No Waste Decoration.

Party Garland en bijbehorend Deco Hook. Uit oude collectieboeken van Dutch Wallcoverings te Schoonhoven.

Beiden ontstonden uit behang ‘’afval’’.

Door middel van recycling maakt No Waste Docoration nieuwe woonaccessoires en zetten wij zich in voor een duurzame wereld. De producten vertellen een verhaal, oud en nieuw komt samen en vormen producten die passen bij de huidige trends. Daarnaast doet No Waste Decoration ook aan interieuradvies en styling.

https://www.nowastedecoration.nl/portfolio-overzicht/

https://www.nowastedecoration.nl/

RADIATORVENTILATOR

Kan en/of wil je niet direct alle verwarmingen vervangen maar wil je wel dat ze het een stuk beter gaan doen? Dan is misschien de slimme SpeedComfort radiatorventilator wel wat voor jou. Je huis is sneller warm te stoken, het is snel te plaatsen, maakt nauwelijks geluid, gebruikt te verwaarlozen hoeveelheid stroom en is geschikt voor zowel radiatoren als convectoren. Ook neem je de SpeedComforts heel makkelijk mee als je gaat verhuizen. Kijk hier voor meer informatie:

www.speedcomfort.nl

RIDE, DON’T HIDE

Wie denkt dat elektrische scooters duf zijn, loopt echt achter. Deze coole elektrische scooter maakt onderdeel uit van het Green Make Over wagenpark in 2020. Noem het een combi van elektrische scooter en step. Een e-step voor volwassenen. Een bigwheel. Of een elektrische cruiser. Wij noemen het de RubRider. Met de elektrische batterij rij je 25 km per uur met een actieradius tot 70 km. Comfortabel, geen stinkende, vervuilende uitlaatgassen én geruisloos. Een elektrische scooter is eigenlijk een doodnormale scooter waarbij het benzine motorblok vervangen is door een elektromotor. In plaats van benzine te tanken, hoef je alleen de accu op te laden en dat is bovendien goedkoper. De RubRider isRDW-goedgekeurd en je hebt geen helm nodig!

www.rubrider.nl

IK BAKFIETS, JIJ BAKFIETS!

Gwen heeft een elektrische bakfiets te leen gekregen dit seizoen en daar is ze maar wat blij mee. De bakfiets is geleend van DOCKR. Flexibele abonnementen in bedrijfsvoertuigen.

De binnensteden slibben dicht en de CO2-uitstoot stijgt nog steeds. Daarom komen de elektrische bakfietsen, elektrische auto’s en bestelwagens van DOCKR voor logistieke uitdagingen in de binnenstad als geroepen. DOCKR biedt klein elektrisch vervoer waarmee ondernemers bijvoorbeeld snel, betaalbaar en schoon in de binnensteden kunnen bezorgen. Met flexibele contracten en een breed palet aan voertuigen helpt DOCKR een leefbare binnenstad mogelijk te maken.

www.dockrmobility.nl

ELECTRISCHE VOUWFIETS

De Brompton Electric mogen we dit jaar uitproberen van Kok Fietsen te Utrecht. Wij zijn verkocht. Deze elektrische vouwfiets krijgen ze mooi niet terug. De Brompton Electric vouw je zo maar op en kan je snel in de trein of in de kofferbak van je auto meenemen of onder je bureau opbergen. De accu zit in de tas voorop dus die haal je er zo af. Je kan de fiets ook zonder trapondersteuning gebruiken.

www.kokfietsen.nl

BLOEMEN ZONDER ROTZOOI!

De duurzaamste gouden gecertificeerde bloemist van Nederland; Ad Hosman uit Utrecht levert voor Green Make Over de prachtige duurzame bloemen. Bloemen die zonder gif en rotzooi zijn grootgebracht en waarbij de mensen die bijvoorbeeld de bloemen plukken ook eerlijk betaald worden. Het resultaat spreekt voor zich! Kijk op https://www.barometerduurzamebloemist.nl/27/home.html voor een duurzaam gecertificeerde bloemist bij jou in de buurt.

www.adhosman.nl

 

 

Deel dit bericht