GREEN MAKE OVER AFLEVERING #10 UTRECHT

beheerderAfleveringen seizoen 2020

GEZIEN IN GREEN MAKE OVER AFLEVERING 10 - SEIZOEN 2
GREEN MAKE OVER TIPS & TOOLS

PRAKTISCHE TIPS EN TOOLS AFLEVERING UTRECHT OP EEN RIJTJE

“10 verschillende huishoudens en 2 verschillende scholen, 12 verschillende gemeentes, 12 verschillende hulpvragen. Geen aflevering is dan ook gelijk aan de vorige. Eén ding is wel altijd hetzelfde: elke aflevering zit boordevol uiteenlopende tips & tools om lekker, comfortabel en stijlvol te wonen met minder (energie)kosten en minder klimaatstress! Uiteraard is het aan jou om te bepalen wat je er uiteindelijk mee doet en welke vorm, merk, items je kiest. En vergeet niet… je eigen gedrag is het allerbelangrijkste. Als je je de deuren en ramen open laat staan terwijl je verwarming staat te loeien, schiet het nou eenmaal niet op. Hieronder belichten we in ieder geval nog even de items, tips en tools van onze partners die je in deze aflevering zag.”

GAIYO

In het programma gebruiken de drie gezinnen de deelvervoersapp Gaiyo.

Via deze app kun je al jouw reizen plannen en eenvoudig combinaties van vervoersmiddelen boeken om van A naar B te reizen. De app helpt je te kiezen tussen verschillende mogelijkheden om van deur tot deur te reizen en geeft je informatie over alle vervoersmiddelen: (deel)auto’s, openbaar vervoer, (deel)fietsen, elektrische (deel)scooters en taxi’s. De app biedt je actueel reisadvies gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook je eigen vervoersmiddelen doen mee. Gaiyo is voor iedereen gratis te downloaden uit de app-stores. Tijdens de decembermaand krijgen gebruikers ter introductie gratis rijminuten bij de verschillende aanbieders van deelvervoer. 

www.gaiyo.nl voor meer informatie

GOEDOPWEG

Deze aflevering is mogelijk geworden dankzij het vertrouwen van Goed Op Weg.

In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen aan een goede bereikbaarheid en een gezonde leef- en werkomgeving in onze regio. 

Onder de vlag van Goedopweg, uiteraard in samenwerking met alle partners, wordt er al sinds begin 2015 aan nieuwe initiatieven gewerkt om de leefbare en goed bereikbare regio Utrecht te behouden.

https://goedopweg.nl

CONSUMENTENBOND

Joyce Donat van de Consumentenbond vertelde aan de experttafel over de voordelen en nadelen van het leasen van een auto omdat daar veel vragen over binnen kwamen. Ook lichtte ze het autoleasecollectief van de Consumentenbond toe.

Met het Autolease-collectief van de Consumentenbond ben je zeker van een betrouwbaar, door de Consumentenbond gecheckt leasecontract en een eerlijk maandbedrag. Zonder verrassingen achteraf. Lees hier meer over het Autolease-Collectief.

https://autoleasecollectief.consumentenbond.nl

CONSUMENTENBOND

De Consumentenbond is de enige onafhankelijke belangenbehartiger van de consument in Nederland. De Consumentenbond komt op voor consumentenrechten, test heel veel producten, komt in actie voor het consumentenbelang, geeft diverse gidsen en boeken uit en biedt juridische ondersteuning en geeft antwoord op veel vragen. Ook zijn er collectieven waarbij je als consument kan profiteren van scherpe inkoopvoordelen. Bijvoorbeeld op het gebied van energie.

Lid worden van de Consumentenbond

DEELVERVOER

De deelnemers maken deze week geen gebruik van hun eigen auto maar maken gebruik van deelvervoer. Via de app GAYIO zoeken ze een deel-vervoersmiddel en kunnen deze direct gebruiken.

Één overzicht van deelauto’s, deelscooters, deelfietsen en het OV. Waaronder Greenwheels, GO Sharing en Donkey Republic.

RIDE, DON’T HIDE

Wie denkt dat elektrische scooters duf zijn, loopt echt achter. Deze coole elektrische scooter maakt onderdeel uit van het Green Make Over wagenpark in 2020. Noem het een combi van elektrische scooter en step. Een e-step voor volwassenen. Een bigwheel. Of een elektrische cruiser. Wij noemen het de RubRider. Met de elektrische batterij rij je 25 km per uur met een actieradius tot 70 km. Comfortabel, geen stinkende, vervuilende uitlaatgassen én geruisloos. Een elektrische scooter is eigenlijk een doodnormale scooter waarbij het benzine motorblok vervangen is door een elektromotor. In plaats van benzine te tanken, hoef je alleen de accu op te laden en dat is bovendien goedkoper. De RubRider isRDW-goedgekeurd en je hebt geen helm nodig!

www.rubrider.nl

IK BAKFIETS, JIJ BAKFIETS!

Gwen heeft een elektrische bakfiets te leen gekregen dit seizoen en daar is ze maar wat blij mee. De bakfiets is geleend van DOCKR. Flexibele abonnementen in bedrijfsvoertuigen.

De binnensteden slibben dicht en de CO2-uitstoot stijgt nog steeds. Daarom komen de elektrische bakfietsen, elektrische auto’s en bestelwagens van DOCKR voor logistieke uitdagingen in de binnenstad als geroepen. DOCKR biedt klein elektrisch vervoer waarmee ondernemers bijvoorbeeld snel, betaalbaar en schoon in de binnensteden kunnen bezorgen. Met flexibele contracten en een breed palet aan voertuigen helpt DOCKR een leefbare binnenstad mogelijk te maken.

www.dockrmobility.nl

ELECTRISCHE VOUWFIETS

De Brompton Electric mogen we dit jaar uitproberen van Kok Fietsen te Utrecht. Wij zijn verkocht. Deze elektrische vouwfiets krijgen ze mooi niet terug. De Brompton Electric vouw je zo maar op en kan je snel in de trein of in de kofferbak van je auto meenemen of onder je bureau opbergen. De accu zit in de tas voorop dus die haal je er zo af. Je kan de fiets ook zonder trapondersteuning gebruiken.

www.kokfietsen.nl

BLOEMEN ZONDER ROTZOOI!

De duurzaamste gouden gecertificeerde bloemist van Nederland; Ad Hosman uit Utrecht levert voor Green Make Over de prachtige duurzame bloemen. Bloemen die zonder gif en rotzooi zijn grootgebracht en waarbij de mensen die bijvoorbeeld de bloemen plukken ook eerlijk betaald worden. Het resultaat spreekt voor zich! Kijk op https://www.barometerduurzamebloemist.nl/27/home.html voor een duurzaam gecertificeerde bloemist bij jou in de buurt.

www.adhosman.nl

 

 

Deel dit bericht