Doe-het-zelf seizoen tv-programma ‘Green Make Over’: FAMILIES MAKEN EIGENHANDIG KORTE METTEN MET DE HOGE ENERGIEPRIJZEN

beheerderPersberichten

Utrecht, 12 januari 2022 – Vanaf zaterdag 22 januari is in het tv programma Green Make Over op SBS 6 te zien hoe diverse gezinnen thuis in rap tempo korte metten proberen te maken met de stijgende energierekening. Met behulp van een infrarood warmtebeeldcamera, het Green Make Over Startpakket én voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal als praktische hulplijn, gingen ze de doe-het-zelf uitdaging aan om in twee dagen tijd zelf hun woning een stuk energiezuiniger te maken. De green make over van het allereerste huishouden is zaterdag 22 januari te zien om 16 uur op SBS6. Herhalingen zijn er op zondag om circa 11 uur en dinsdag om 12.30 uur. 

Zeist 

De eerste aflevering is opgenomen in Zeist waar de hoge energieprijzen vader Juul Vervoort grote zorgen baarde. Vlak voordat hij een openhart operatie moest ondergaan, meldde hij zich daarom aan bij het tv-programma Green Make Over. Hij wilde er alles aan hebben gedaan om zijn vrouw en drie jonge kinderen thuis zo goed en warmpjes mogelijk achter te laten zonder onnodige kosten. De familie Vervoort woont in een rijtjeswoning uit de Jaren 70.

Over Green Make Over

Dit laagdrempelige programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis heel makkelijk zelf kan doen om groener en energiezuiniger te leven. Doel is om de nodige besparingen thuis te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst te boeken qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis. Juist nu de energieprijzen zo hoog zijn. 

Green Make Over draait vooral om energiezuinige winstpakkers die je zelf thuis door kan voeren. Daarom zie je dit jaar vooral hoe bewoners zelf aan de slag gaan thuis in de vorm van een tweedaagse doe-het-zelf uitdaging. We zien wat er allemaal mogelijk is in twee dagen tijd qua o.a. energiebesparing thuis door kleine winstpakkers door te voeren. 

De presentatie is in handen van Dennis Wilt (klimaat- en weerexpert), Bram Engberts (ambassadeur voor de groene leefomgeving) en Gwen Jansen (programmamaker). Op www.greenmakeover.nl lees je meer informatie. Klik hier voor de trailer van de aflevering vanuit Zeist. 

EINDE BERICHT

Deel dit bericht