Video tips Tonzon

beheerderGeen categorie

VIDEO TIPS VAN TONZON

GEZIEN IN GREEN MAKE OVER
GREEN MAKE OVER TIPS & TOOLS

Directeur Ton Willemsen van het landelijk bekende isolatiebedrijf TonZon is al 40 jaar actief in energiebesparing. Als alleenstaande vader zat hij avond aan avond te werken aan zijn uitvindingen, die vandaag de dag nog de basis vormen voor de meest klimaat en milieuvriendelijke radiator- en vloerisolatie, die op dit moment op de markt is.

Speciaal voor de kijkers van Green Make Over maakte hij een aantal instructiefilmpjes voor mensen die zelf thuis aan de slag willen met het isoleren van hun huis.

Vloerisolatie verlaagt je gasverbruik

Wist je dat de energierekening van de meeste Nederlanders voor het grootste deel door gas wordt veroorzaakt? Voor de familie Zoer is dat zelf ruim 3000 euro per jaar! Een gemiddeld huishouden bespaart met vloerisolatie meer dan 200 euro per jaar op energiekosten. Vloerisolatie is een slimme investering in je huis. Je verlaagt je energierekening én het wordt er een stuk aangenamer door in huis. Klimaatstichting HIER geeft je 6 redenen om je vloer te isoleren.

  Meer informatie

Win warmte terug onder je vloer

Veel kruipruimtes onder bestaande woningen en gebouwen in Nederland worden nodeloos opgewarmd door CV-buizen. Zelfs wanneer deze buizen goed worden geïsoleerd met buisisolatie gaat er onderweg in de kruipruimte toch nog veel warmte verloren. TONZON-directeur Ton Willemsen heeft een methode ontdekt waarmee de warmte in die opgewarmde lucht terug wordt gewonnen en naar de bovenkant van de vloer wordt geleid. Door een brede folie te nemen kan de warmte worden uitgesmeerd over een groter deel van de vloer. Zo verhoog je direct de isolatiewaarde van je vloer.

 Meer informatie

Zelf je radiator type 11 isoleren

Een radiator straalt een fijne warmte uit en maakt het behaaglijk in huis. Toch straalt een radiator niet alleen warmte de kamer in, maar ook naar buiten via de muur erachter. Met radiatorfolie kun je onzichtbaar energie besparen en misschien wel belangrijker nog: het is sneller lekker warm! Gemiddeld levert radiatorfolie een besparing op van ongeveer 10 m3 gas per jaar per vierkante meter radiatorfolie. Wil je zien hoe jij zelf een radiator kunt isoleren? Kijk dan even dit handige instructiefilmpje van TonZon.

 Meer informatie

Simpel zelf een normale radiator isoleren

Wil je met een kleiner budget je energierekening blijvend verlagen? Dan is radiatorfolie waarschijnlijk dé oplossing. Radiatorfolie is zelfs voor iemand met twee linkerhanden in een handomdraai te plaatsen en verdient zich meestal binnen een jaar al terug! Radiatorfolie bevestigen is bij de meeste radiatoren een eitje. Je moet alleen een beetje ruimte langs de bovenkant hebben om de folie er achter te kunnen drukken. Bij een paneelradiator lukt dat meestal wel. Hoe je handig om de bevestigingsbeugels heen werkt, laat TonZon zien in dit instructiefilmpje.

 Meer informatie

Je convectorbak isoleren

In veel woonkamers zijn wel één of meerdere convectorputten aanwezig. Uw convectorput wordt een stuk effectiever door het aanbrengen van isolatie. Warmte stijgt, zou u zeggen. Maar juist bij een convectorput ‘lekt’ veel warmte naar de koude kruipruimte.
Warmte stroomt altijd van een warme ruimte naar een koelere ruimte. Daardoor zal de warmte niet meteen uw woning in gaan maar eerst de kou in de kruipruimte willen bestrijden. En dat merkt u, op uw energierekening. Een convectorput kan ook veel effectiever worden gemaakt door het beter te isoleren. Dat kan van binnenuit en/of vanuit de kruipruimte. Het mooiste is natuurlijk van beide kanten. In dit handige instructiefilmpje laat TonZon zien hoe je dat doet.

 Meer informatie

ZO ISOLEER JIJ ZELF EEN MOEILIJKE RADIATOR

Ton Willemsen van TonZon en Pieter van der Ploegh van Speedcomfort laten in dit korte instructiefilmpje zien hoe je een radiator op een lastige plek zelf kunt isoleren. Dat scheelt je een hoop onnodige stookkosten en zit je er van de winter toch lekker warmpjes bij.

 Meer informatie

Deel dit bericht